Priorități la Spitalul Județean, transmise de președintele CJ Gheorghe Flutur: Spitalul Nou să devină Non – Covid, Ambulatoriul să se redeschidă, Unitate de Terapie Intensivă la Spitalul Vechi

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur  a anunțat că astăzi a avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava despre prioritățile unității spitalicești care au fost analizate și în ultima întrunire a Consiliului de Administrație al Spitalului.

”Am dorit să vedem care sunt nevoile lor pentru a le asigura de îndată sprijin financiar. În primul rând este vorba despre înființarea unei Unități de Terapie Intensivă în imediata apropiere a Secție de Boli Infecțioase. Unitatea va fi dotată cu 20 de paturi, unitate CT pentru COVID, laborator de analize. Foarte important, existența acestei unități va permite ca, odată cu scăderea sub 150 a numărului de pacienți COVID internați în Spitalul Județean, să putem asigura spitalizarea doar în pavilioanele de la spitalul vechi, urmând ca Spitalul nou să redevină non-COVID”, a declarat Gheorghe Flutur.

AȘeful administrației județene a afirmat că este nevoie, pentru pacienții non-COVID, de o stație de osmoză inversă pentru dializă. ”Avem în continuare vești bune de la Spitalul Județean Suceava privind numărul de pacienți vindecați. Astfel, de ieri până astăzi dimineață, au fost externați 25 pacienți, la această dată mai fiind internați 421 bolnavi COVID. De asemenea, și-au rezolvat problema cu medicul epidemiolog. Se lucrează la amenajarea condițiilor necesare și, în scurt timp, se va putea relua activitatea în Ambulatoriul integrat. Se reiau lucrările la investițiile aflate în derulare la Spitalul Județean Suceava, deja se lucrează la clădirea noului Bloc Operator.”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.