Pro România a strâns 10.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale. ALDE nu a prezentat nicio statistică

Președintele Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă că filiala județeană Suceava  a partidului Pro România a reușit să strângă peste 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile pentru funcția de președinte al României a lui Mircea Diaconu, candidat unic Pro România – ALDE. Se așteaptă ca pe 21, cel târziu 22 septembrie să fie depusă oficial candidatura la președinție a candidatului independent Mircea Diaconu susținut de cele două formațiuni politice, care și-a anunțat deja intenția de a candida.

Ioan Cătălin Nechifor a arătat, pe de altă parte, că nu a avut încă un dialog cu reprezentanții ALDE din județul Suceava, ultima discuție purtată cu Ștefan Alexandru Băișanu, șeful din acest moment al formațiunii politice conduse la nivel central de Călin Popescu Tăriceanu purtându-se în urmă cu două săptămâni, înainte de retragerea ALDE de la guvernare.

Cătălin Nechifor a precizat că cele peste 10.000 de semnături pentru candidatul Mircea Diaconu au fost obținute în județul Suceava doar de Pro România și nu știe care sunt demersurile corespunzătoare ale partenerilor ALDE pentru același scop. El a transmis că trebuie să existe un dialog între cele două formațiuni politice aliate, între corespondenți pe anumite funcții fiindcă urmează un calendar aglomerat pentru alegerile prezidențiale, vor trebui depuse documente cu semnături de ambele părți la Biroul Electoral și trebuie ca și ALDE să își clarifice structura reprezentativă la nivelul județului Suceava. ”Pro România s-a maturizat deja la un an și ceva de la înființare. Mircea Diaconu va avea un scor politic important la Suceava. Vom munci pentru viitorul nostru politic și credem că el va fi un candidat în turul doi care va putea fi un președinte mai bun decât Iohannis, Barna, Dăncilă sau Hunor”, a spus Cătălin Nechifor, care a arătat că Pro România are organizații funcționale în toate comunele, orașele și municipiile din județul Suceava iar trendul de intrare în rândurile partidului este în continuă creștere, fiind un partid fluid care nu are obișnuința ședințelor lungi de partid cu sorginți comuniste.

Cât despre actualul premier și candidat la prezidențiale din partea PSD Viorica Dăncilă și relația sa cu Klaus Iohannis, actual președinte și candidat susținut de PNL pentru alegerile de la sfârșitul lunii noiembrie, opinia Pro România este că cei doi se așteaptă unul pe celălalt pentru ca la o oră distanță să dea declarații în mass media pe când partidul condus la Suceava de Ioan Cătălin Nechifor și la centru de Victor Ponta preferă să facă politică în mod direct, întâlnindu-se și vorbind personal cu cetățenii.

Astăzi după amiază, la București s-a anunțat deja că deputatul Ștefan Alexandru Băișanu președintele ALDE Suceava, cel propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru pentru relația cu parlamentul a fost exclus din partid iar în locul acestuia a fost numit interimar la organizația ALDE Suceava Ovidiu Milici.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *