Proaspăt întors din Anglia cu agoniseală în portofel, aruncat în șanț și jefuit de colegii de pahar, după ce le-a dat de băut la ”Bomba” din Zvoriștea

În noaptea de 20.02.2020 orele 01.34, polițiștii S.P.R. 8 Adâncata, au fost sesizați de către  un bărbat  de 30 ani, din com. Zvoriștea, despre faptul că în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost împins în șanț de către Achiței Petru, de 19 ani, din aceeași localitate, după care acesta i-a sustras 600 lei.

Din cercetări s-a stabilit că la 14.02.2020, reclamantul s-a întors din Anglia, unde a lucrat o perioadă de timp.

În ziua de 19.02.2020, în jurul orei 15.00, acesta s-a deplasat de la domiciliu la barul denumit generic „La Bomba”, de pe raza satului Zvoriștea, unde s-a întâlnit cu mai mulți prieteni și au consumat băuturi alcoolice, în incintă aflându-se mai multe persoane. La un moment dat, la local au venit și doi frați, Petru și Ionuț A.

În timpul petrecut la bar, bărbatul proaspăt întors din Anglia a declarat că a făcut cinste cu băuturi alcoolice prietenilor săi și persoanelor care se aflau în local, printre acestea fiind enumerat și Petru A.. ”Stranierul” a recunoscut că, aflându-se în bar,  a jucat și la păcănele.              

După închiderea barului, ultimii rămași – păgubitul și frații Petru și Ionuț A.  au plecat către locuințele lor.

Reclamantul era sub influența băuturilor alcoolice și avea asupra sa telefonul mobil și portmoneul cu bani. În jurul orei 00.20, s-a deplasat pe DN 29A, ulterior pe o alee întunecată, aflată într-o zonă unde nu sunt locuințe și, potrivit polițiștilor ”nu este supravegheată video”.

Păgubitul a fost ajuns aici din urmă de către Petru A., care l-a împins în șanțul de pe marginea uliței. I-a scos portmoneul din buzunar, a sustras din el 600 de lei după care l-a aruncat. Polițiștii au dat rapid de urma lui Petru A. de 19 ani, din comuna Zvoriștea și i-au făcut dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, acesta recunoscând comiterea faptei.

Petru A. a predat suma de bani sustrasă, care a fost înapoiată persoanei vătămate.

Față de acesta s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *