Problema oxigenului la Spital aproape rezolvată. Suceava a primit cea mai mare cantitate de Kaletra – – medicament pentru tratamentul COVID. Stimulente pentru personalul medical

Secretarul de stat Ionel Oprea coordonatorul Spitalului Județean, a arătat, în cadrul unei ședințe operative desfășurate astăzi la Palatul Administrativ în care s-a discutat situația de la Spitalul Județean că  sunt aproape finalizate lucrările la instalația de asigurare a oxigenului, fiind amplasat un nou rezervor cu o capacitate de 10.000 litri, urmând ca, după finalizarea racordurilor, instalația să poată asigura un necesar de aproximativ 400 mc oxigen/ minut, mai mult decât dublu față de ceea ce era existent (170 mc/ minut). El a precizat că, după finalizarea acestor lucrări, Spitalul Județean de Urgență Suceava va avea una dintre cele mai mari capacități de stocare a oxigenului din țară. De asemenea a ținut să comunice că spitalul Județean Suceava a primit, cea mai mare cantitate de Kaletra – medicament utilizat în tratamentul COVID 19  dintre toate unitățile medicale ce tratează COVID 19.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a insistat asupra necesității de a fi acordate stimulente personalului medical prezent la datorie, în acest sens coordonatorul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou precizând că se discută criteriile ce vor sta la baza acordării acestora, fiind vizat în special personalul cu venituri mici și a exemplificat în acest sens cu personalul (biologii) ce lucrează în laboratorul care asigură testarea pentru COVID 19.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *