Problemele județului enunțate de consilierul Dan Ioan Cușnir. Răspunsul președintelui CJ, Gheorghe Flutur: să revină cu întrebările actualizate

Lista de probleme ale județului citită de consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir la care vrea răspuns până la sfârșitul lunii. Răspunsul președintelui CJ, Gheorghe Flutur: reveniți cu întrebările actualizate

La sfârșitul ședinței extraordinare a Consiliului Județean convocată ieri, pe chestiuni punctuale, votate de altfel în unanimitate de aleșii județeni, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a dat citire unei liste conținând problemele nerezolvate ale județului Suceava, cerând în plen ca lucrătorii din aparatul propriu al Consiliului Județean să analizeze situațiile, să sintetizeze concluzii și să propună soluții sau, după caz, explicații legate de proiectele județene nefinalizate, până la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, ce ar urma să fie prezentate în prima ședință  ordinară din 2019.

Primul subiect  indicat a fost groapa de gunoi de la Mestecăniș. Consilierul județean PSD a opinat că procesele în instanță pe acest subiect vor dura 2 sau chiar 3 ani, cu un final incert, cel mai probabil în defavoarea Consiliului Județean. Ca atare, trebuie identificate soluții alternative.

O altă interogare în plen a vizat stadiul proiectării alveolelor de calmare a traficului de pe drumurile județene, în condițiile în care județul Suceava este de mai mulți ani pe primul loc în ceea ce privește numărul de morți în accidente rutiere.

S-a solicitat câte un raport al departamentelor de specialitate din Consiliul Județean pentru fiecare din cele 8 proiecte în desfășurare prin PNDL privind drumurile județene.

Tot în cadrul ședinței extraordinare a CJ, consilierul PSD Dan Ioan Cușnir a cerut un raport al departamentelor de specialitate privind modul în care vor fi  gestionate cursele de transport călători intrajudețene ori măcar un draft în acest sens, fiindcă societatea de transport public local de călători din municipiul Suceava a pierdut, din cauza firmelor care piratează transportul local municipal, câte 135.000 de lei lunar în anul 2018.

În plus, este necesară întocmirea unui raport privind mult discutata investiție de la Spitalul Județean – Secția de radioterapie, acum nefuncțională.

Și nu în ultimul rând, consilierul județean Dan Ioan Cușnir a solicitat să primească un răspuns în ceea ce privește așteptările CJ în 2019 pentru construirea celui de-al doilea terminal la Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava, el subliniind că alte aeroporturi precum cele din Iași ori din Bacău ”defilează” cu noi curse iar la Suceava nu se petrece nimic în acest sens.

Pentru toate aceste probleme, consilierul PSD Dan Ioan Cușnir a cerut răspunsuri  care să fie oferite plenului la prima ședință ordinară a CJ ce va fi organizată la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a explicat consilierului Dan Ioan Cușnir, după ce a ascultat lista de solicitări  a acestuia, că ”am acceptat și alte puncte de vedere la care voi da răspunsul în ședința ordinară de Consiliu Județean”.

”Să vă actualizați întrebările”, a fost  o a doua recomandare a președintelui CJ care a transmis că o bună parte din interogațiile formulate de Dan Ioan Cușnir nu mai sunt de actualitate și se referă la probleme deja rezolvate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *