Problemele municipiului Suceava, prezentate azi la București de primarul Ion Lungu. Printre acestea: întârzierea licitației pentru autobuzele electrice dar și pretenția Mall-ului ca municipalitatea să accepte reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a  participat astăzi la Bucuresti la Palatul Victoria la o întâlnire cu primul ministru Ludovic Orban, cu viceprim ministru Raluca Turcan , cu ministrul Finanțelor publice Vasile Câțu și mai mulți membri ai guvernului.

De asemenea, el a avut o discuție la Camera Deputaților cu președintele acestui for legislativ, Marcel Ciolacu și cu șefii grupurilor parlamentare de la toate partidele reprezentate în Parlament.

”Am ridicat probleme legate de fonduri europene, întârzierea licitației pentru 15 autobuze cu caracteristici tehnice identice ca celelalte 25 de autobuze licitate de municipiul Suceava care vor veni în luna septembrie iar la Ministerul Dezvoltării nu este terminată licitația.

De asemenea am ridicat problema cheltuielilor efectuate de către municipalitate cu Coronavirusul, modalitatea de recuperare a unei părți din aceste sume de la Ministerul Sănătății.

Totodată am ridicat problema solicitărilor scutirilor cu 50% a cheltuielilor cu impozitul pe clădiri de către mall-uri, care solicită această reducere de la municipalitate, pe care nu o poate suporta.

S-au discutat și multe alte probleme legate de indemnizațiile pentru șomaj tehnic pentru instituțiile de cultură,ajustarea prețului contractului de achiziție publică,subvenționarea tarifului la energia termică și alte probleme legate de modificări legislative, pe care reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului s-au oferit să ne ajute în rezolvarea lor”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.