Produse contrafăcute în valoare de peste 250.000 de lei, confiscate de la comercianți din Șcheia și Suceava

Polițiștii Suceveni au organizat o acţiune în municipiul Suceava și comuna Șcheia, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, fiind pusă  în executare șase mandate de percheziție domiciliară.

Au fost ridicate în total 544 produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse cosmetice, inscripționate cu care sunt înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare estimativă de 254.200 lei.

În data de 12.12.2022 cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la  Carmen C. din  Șcheia, au fost identificate 346 obiecte vestimentare, încălțăminte și produse cosmetice (parfumuri) inscripționate cu mărcile VERSACE, DOLCE & GABANNA, BALMAIN, GIVENCHY, BALENCIAGA, OFF-WHITE, ADIDAS, DIOR, LOUIS VUITTON, GUCCI, THE NORTH FACE GUCCI, KARL LAGERFELD, GUESS, BURBERRY, HUGO BOSS, MONCLER, SOSPIRO, TOM FORD, EMPORIOR ARMANI, CREED AVENTUS, CAROLINA HERRERA, mărci ce sunt înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare estimativă de 199.450 lei, bunurile fiind comercializate prin intermediul online prin diferite profiluri dissimulate cu diferite acronime.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de ”punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”.

În aceeali zi, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la domiciliul numitului lui Florin A. din municipiul Suceava și la punctele de lucru situate în Complexul Comercial Bazar au fost identificate 198 obiecte vestimentare, inscripționate cu mărcile SUPREME, OFF-WHITE, VAGABOND, UNDER ARMOUR, PUMA, KARL LAGERFELD, NIKE, HUGO BOSS, ADIDAS, DSQUARED2 și JORDAN AIR, mărci ce sunt înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare estimativă de 54.750 lei, bunurile fiind comercializate în incinta Complexului Comercial Bazar, la standurile deținute, disimulate printre alte obiecte vestimentare ce nu sunt inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României.

Și suceveanului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de ”punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *