Programările pentru examenul de permis auto, incerte de pe o zi la alta. Nimeni nu știe dacă mâine vor fi examinați cursanții programați pentru această zi

Mulți suceveni care au fost programați ori reprogramați pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere pentru ziua de mâine, 22 martie, mulți dintre ei locuind la mare distanță de municipiul Suceava, nu știu dacă trebuie să se pornească luni dimineață de acasă ori nu.

Parte dintre ei au cerut lămuriri și prin intermediul paginilor online ale publicațiilor, apelând inclusiv la  Suceava smartpress, cu speranța că cineva îi va dumiri.

Din păcate, nu am putut obține informații clare privind susținerea examenelor pentru permise auto programate pentru ziua de mâine 22 martie. Nici subprefectul Alexandru Salup, responsabil în cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava de activitatea de la Serviciul de Permise și Înmatriculări auto, nici prefectul Iulian Cimpoeșu, nu au putut oferi un răspuns clar la o astfel de întrebare, cel în mâsură să răspundă fiind indicat în persoana subcomisarului Alexandru Duțuc.  Acesta, precum se știe, și-a dat demisia din funcția de șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto după ce procurorii DNA au interzis celor patru agenți examinatori inculpați în dosarul penal cunoscut, să presteze activitatea de examinare a candidaților pentru obținerea de permise.

Alexandru Duțuc este astăzi în ultima zi de activitate la acest Serviciu și nu cunoaște ce se va întâmpla luni. El a declarat telefonic că pentru mâine sunt așteptați la Suceava examinatori delegați de la alte structuri similare din țară, dar nu știe dacă și câți vor veni. El a mai spus că, din câte știe, nu ar fi probleme cu programările celor care dau examen pentru categoria B dar nu cunoaște amănunte legate de examenele la categoria C.

Se pare că nu s-au găsit examinatori entuziasmați la gândul că vor fi detașați la Suceava, cei care urmează să vină, pentru o perioadă de trei luni, fiind mai degrabă obligați să o facă de la nivelul Direcției Generale de Permise și Înmatriculări Auto din cadrul Ministerului de Interne. Se așteaptă ca funcția  de șef al Serviciului de Permise de la Suceava să fie preluată cu titlu provizoriu  de către  șeful acestui serviciu din județul Maramureș.

Subcomisarul Alexandru Duțuc a mai spus că instructorii școlilor de șoferi ar urma să fie informați pe grupul de WhatsApp comun despre modul în care vor fi organizate examinările mâine iar aceștia ar urma să comunice la rândul lor candidaților dacă vor veni sau nu luni la examen.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *