Programul celebrărilor organizate de Biserica Catolică de sărbătoarea Sfintei Marii, la Sanctuarul Marian de la Cacica. Nu se va organiza tradiționalul pelerinaj al tinerilor, din cauza pandemiei

Uniunea Polonezilor din România a anunțat că. ținând cont de perioada în care ne aflăm, cea a pandemiei, anul acesta, în cadrul celebrărilor de la Cacica nu se va mai organiza tradiționalul pelerinaj al tinerilor, la fel ca în anul precedent.

Celebrările premergătoare solemnității se vor ține după programul postat pe pagina oficială a Sanctuarului Marian de la Cacica:

Sâmbătă, 14 august 2021

10:00 – Celebrare penitenţială

12:00 – Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului prezidată de pr. provincial al OFM Conv. Damian-Gheorghe Pătrașcu

16:00 – Calea Sfintei Cruci

17:00 – Adorația Euharistică

18:00 – Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate

22:00 – Priveghere mariană

Duminică, 15 august 2021

6:00 – Sfânta Liturghie de dimineaţă (în română)

7:30 – Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică)

8:30 – Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă)

9:15 – Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică)

9:30 – Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă)

11.00 – Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului va fi prezidată de preasfințitul Iosif Păuleț împreună cu: episcopul emerit Petru Gherghel, preasfințitul Antal Majnek, episcop de Muncaci – Ucraina, pr. provincial Damian-Gheorghe Pătrașcu, cu preoții din Bucovina și din alte regiuni.

Celebrările vor fi transmise în direct prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iași, pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro).

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *