PROGRAMUL ȘTEFANIAN 2018, LA FINAL. GHEORGHE FLUTUR, INIȚIATORUL PROGRAMULUI A ÎNSOȚIT CONVOIUL DE PELERINI PÂNĂ LA MĂNĂSTIREA PUTNA

Programul Ștefanian, ediția 2018, care a debutat la Suceava, în data de 24 iunie, la Cetatea de Scaun a Sucevei, s-a încheiat azi cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna.
La pelerinajul care încununează suita de manifestări dedicate personalității marelui domnitor au participat sute de credincioși, care au venit îmbrăcați în straie tradiționale de sărbătoare să aducă cinstire personalității ”celui mai mare român al tuturor timpurilor” și să comemoreze 514 ani de la moartea voievodului Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt.
Pelerinii s-au adunat dimineață, în jurul orei 7:30, la intrarea în Putna, și au mers pe jos până la Mănăstire, unde au participat la Sfânta Liturghie și la ceremonia comemorativă de cinstire a Marelui Voievod. Pe tot parcursul traseului au fost intonate piese corale patriotice, imnuri bisericești evocând faptele de vitejie și personalitatea Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.
Ca și la ediția precedentă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inițiatorul ”Programului Ștefanian” a însoțit convoiul de pelerini până la Mănăstirea Putna. ”Ștefan cel Mare ne unește din nou. Sunt bucuros că am putut fi și azi pelerin la Putna și asta înseamnă respect pentru înaintașii noștri”, a spus Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *