Proiect Bucovina a folosit sigla Muzeului Național al Bucovinei pentru a promova noul centru de afaceri din clădirea proaspăt renovată de pe Bulevardul 1 Mai
Firma Proiect Bucovina SA are în proprietate o clădire impozantă, peste drum de IPJ și SRI, pe Bulevardul 1 Mai din municipiul reședință de județ. În această vară a investit milioane de lei pentru a da o față nouă acestei clădiri emblematice pentru oraș, și bine a făcut. Numai că, așa cum stă bine românului, și patronii de la SC Proiect Bucovina SA, au încurcat borcanele tocmai la final. Clădirea nemaiavând destinația inițială, de grupare a proiectanților suceveni, este închiriată pe secțiuni, etaje, camere etc., altor firme, fie acestea call center-uri, posturi de televiziune, vinoteci etc. de la care proprietarul încasează chirii.
Și iată cum s-a născut ideea că acest imobil poate fi redenumit, după renovare. Astfel, a fost botezat cu numele ”Centrul de Afaceri Bucovina”. Pentru ca lumea să știe ce se întâmplă în interior, a fost postată deasupra scării și o firmă, precum și niște steaguri. Doar că patronii care au renovat acest edificiu și nu au pregetat să investească milioane de lei, s-au zgârcit la urmă și, fără să se gândească la consecințe, au luat o siglă cu capul de bour pentru a face puternic mesajul de pe pancarta de la intrare. Numai că această siglă este marcă înregistrată, cum dovedim din poza atașată și aparține Muzeului Național al Bucovinei. Iar directorul acestei instituții este supărat foc pe patronii de la Proiect Bucovina, care și-au permis să o preia și să o folosească în interes privat.
De ce am spus că s-au zgârcit? Pentru că orice meseriaș în grafică pe computer ar fi putut, pentru o sută – două de lei să le realizeze, cu talent, un design propriu pentru emblema noului centru de afaceri. De aici vine și vorba ceea că ”și-au dat cu firma în cap”. (foto Certificat OSIM: Suceava News)