Proiecte ale Sucevei, discutate cu reprezentanții regiunilor Schwaben și Mayenne între meciurile Turneului ”Patru regiuni pentru Europa”, anunțate de președintele CJ, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Fluture a transmis că în aceste zile în care s-a desfășurat competiția ”Patru regiuni pentru Europa”, a XVIII-a ediție, la Suceava, s-au purtat discuții bilaterale cu delegațiile din Germania și Franța, regiunile Schwaben și Mayenne. 

”Am avut discuții bilaterale cu delegațiile Regiunilor Schwaben și Mayenne care participă în aceste zile la Suceava la Turneul ,,Patru regiuni pentru Europa”. Împreună am convenit asupra unor inițiative concrete pe care să le avem imediat în vederea demarării unor proiecte comune” a transmis Gheorghe Flutur.

El a mai spus că ”cu partenerii noștri  din Germania am convenit ca în cadrul EXPOREAL care are loc la Munchen la începutul lunii octombrie să avem o serie de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri din Regiunea Schwaben și din Bavaria. Am stabilit ca printre  temele abordate să se afle prezentarea oportunităților pe care le oferă investitorilor germani recenta deschidere a cursei Suceava – Memmingen precum și înființarea parcului industrial din apropierea aeroportului sucevean”.

Gheorghe Flutur a mai arătat că au fost și identificate deja câteva domenii care ar putea fi de interes pentru cei din Germania: industria mobilei, industria alimentară, agricultura, IT-ul.

”Împreună cu președintele Regiunii Schwaben Martin Sailer am abordat posibilitatea de demarare a unor proiecte în domeniile sănătate, social și educație. De exemplu, i-am prezentat intenția noastră de a susține înființarea un mare complex de recuperare, care ar putea fi ridicat acolo unde noi dispunem de  teren si chiar clădiri – la Pojorâta și Călinești.

De asemenea, în vederea promovării Bucovinei, a județului Suceava, am convenit atât cu partenerii germani cât și cu cei din Franța ca în acest an să organizăm acțiuni de promovare cu participarea unor grupuri de persoane, instituții și firme care desfășoară activități curente în turism, inclusiv presa.

Împreună cu partenerii francezi am stabilit mai multe contacte și am avut deja o serie de discuții pentru a susține deschiderea unei linii directe Suceava – Paris, pe modelul de succes pe care am mers împreună cu partenerii din Schwaben pentru deschiderea liniei Suceava – Memmingen.

Francezii s-au arătat deosebit de interesați de produsele noastre bio, astfel că vom identifica în scurt timp posibilitățile prin care producători din județul Suceava să desfacă astfel de produse în Franța” a mai transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

La această oră se desfășoară festivitatea de premiere a Turneului ”Patru regiuni pentru Europa”, competiție de fotbal destinată copiilor sub 16 ani din regiunile Mayenne – Franța, Scwaben – Germania, Cernăuți – Ucraina și județul Suceava – România. Competiția în sine a fost importantă, felicităm pe toți tinerii sportivi participanți și ne face plăcere să credem că au beneficiat de bună ospeție în Suceava la cea de-a XVIII-a ediție a turneului ”Patru regiuni pentru Europa”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *