Proiecte comune între Schwaben și Suceava, discutate pe Aeroportul Memmingen. Gheorghe Flutur: ”Mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu de existența zborului Memmingen-Suceava”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu Directorul general al Aeroportului ”Ștefan cel Mare-Suceava”, Ioan Măriuța și Directorul comercial, Cristian Cocuz, au avut o întâlnire de lucru cu conducerea Aeroportului Memmingen și reprezentanții Regiunii Schwaben, unde s-au pus  bazele demarării unor proiecte comune.

Delegația suceveană a fost așteptată de directorul Aeroportului Memmingen, Ralf Schmid, și de către Philip Prestel, reprezentantul Consiliului Regional Schwaben.
Discuțiile s-au axat pe inițierea unor proiecte comune Suceava și Schwaben, începând cu cele în care să se implice cele două aeroporturi, ambele având o dinamică remarcabilă în ceea ce privește creșterea numărului de pasageri.
S-a subliniat că deschiderea cursei Memmingen – Suceava a fost posibilă prin implicarea celor două regiuni împreună cu conducerile celor două aeroporturi.
Gheorghe Flutur, care a discutat cu pasageri în cele două aeroporturi, a spus ca mulți români care se află în această parte a Germaniei nu știu de existența zborului Memmingen-Suceava.

”S-a convenit ca în perioada următoare sa fie organizate mai multe acțiuni de promovare a cursei, cu adresare și către oamenii de afaceri, alături de cei interesați de turism în Bucovina. Astfel, s-a stabilit organizarea deplasării în Bucovina a unui grup de oameni de afaceri care vor putea vedea la fața locului și cele două parcuri industriale, de la Suceava și Siret. Sunt firme interesate în acest sens.

De asemenea, partenerii germani vor organiza deplasarea unui grup de persoane, reprezentanți de firme, presă, interesate să promoveze și sa includă Bucovina în viitoarele destinații turistice. Un alt domeniu în care s-au propus acțiuni comune a fost sănătatea. Printre altele, s-a convenit ca un grup de asistente medicale să facă o vizită de documentare în Bavaria. În domeniul agriculturii, vreau să spun ca vom merge în Germania cu un grup de fermieri pentru a vedea modul de organizare a fermelor de tip familial.

Urmează ca la nivelul celor două aeroporturi să existe un schimb de experiență și un contact permanent pentru colaborarea între diferite compartimente. Cele două aeroporturi au o dinamică remarcabilă a creșterii numărului de pasageri. Astfel, pe Aeroportul Suceava numărul de pasageri a crescut de 4 ori în ultimii 3 ani”, a transmis președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *