Social

Proiecte de peste 2 milioane de lei prin PNRR, la DGASPC Suceava. Vor fi reabilitate două clădiri destinate persoanelor cu dizabilități

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac a anunțat că în luna aprilie 2023 au fost semnate Convenţiile de finanţare nerambursabilă, din cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență – Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, în vederea implementării a două proiecte:

Centrul de servicii  recuperare neuro-motorie (de tip ambulator) pentru persoane adulte cu dizabilități Suceava, unde  se va reabilita o clădire în municipiul Suceava, cu o capacitate de 40 de locuri. Costul total al proiectului fără TVA este de 1.129.351.5 lei din care finanțare nerambursabilă 1.102.851,5 lei și cofinanțare 26.500 lei.

Centrul de zi pentru persoane adulte  cu dizabilități Blijdorp România unde se va reabilita o clădire în municipiul Suceava, cu o capacitate de 40 de locuri. Costul total al proiectului fără TVA este de 1.138.102.5 lei din care finanțare nerambursabilă 1.104.602,5 lei și  cofinanțare solicitant 33.500 lei.

Scopul proiectelor este creșterea calității vieții beneficiarilor, asigurarea diversificării serviciilor de recuperare neuromotorie oferite, creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate.

Proiectele se vor derula pe o perioadă de doi ani, a mai arătat directorul excecutui Georgeta Nadia Crețuleac.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *