Proiecte pentru finanțare pe fonduri europene, tema fierbinte a întâlnirii primarului Ion Lungu cu rectorul USV și reprezentanți ai unor unități de învățământ preuniversitar

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a avut întâlniri cu rector Universității ”Ștefan cel Mare”,  Valentin Popa și cu reprezentanți de la 12 unități de învățământ preuniversitar pentru pregătirea de proiecte pe fonduri europene, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin Programul Operațional Regional (POR).

Lungu a transmis că, ”la nivelul universității vrem sa fim parteneri în realizarea proiectului Campus Universitar Moara, în cadrul PNRR, Pilonul III – România Educată – Învățământ dual, profesional și tehnic, pe Zona Urbană Funcțională Suceava din care face parte și comuna Moara. De asemenea, ne asociem cu Universitatea și Consiliul Județean Suceava pentru proiectul „Tehno Parc Bucovina – Parc industrial zona Termica”, care poate fi promovat pe POR – Axa prioritară 1 – o regiune mai competitivă, mai inovativă”.

Acesta a mai precizat că, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar primăria vrea să depună proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor așa cum s-a făcut și în cazul clădirii primăriei, proiecte finanțate prin POR, pe Axa prioritară 5 – o regiune educată. Totodată mai este în derulare un proiect pe componenta de digitalizare prin PNRR, ce presupune achiziționarea de table electronice, cataloage electronice, carnete de elev electronice etc.

”Toate aceste proiecte vor fi prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) actualizată a municipiului Suceava la nivelul Zonei Urbane Funcționale la care lucrăm în parteneriat cu Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Ne propunem ca până la 30 iunie 2021 să avem finalizată această strategie, pentru a putea depune proiecte”, a spus edilul Sucevei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.