Proiectele județului, votate unanim. Raportul de activitate al CJ pe 2018, prilej de controverse politice

Proiectele de hotărâre privind aprobarea investițiilor prefigurate la Spitalul județean Sfântul Ioan cel Nou au fost votate cu unanimitate în ședința de azi a Consiliului Județean Suceava. Doar un singur consilier, este vorba despre un reprezentant al PSD în consiliul local, Dan Ioan Cușnir nu a votat proiectele propuse, mai mult, a părăsit sala de consiliu.

În acest fel, au fost votate cele trei proiecte privind dezvoltatea Spitalului județean, care au primit maximul de voturi din partea consilierilor prezenți. Este vorba despre proiectele privind construirea heliportului pe acoperișul Spitalului Județean, amenajarea spațiilor de intervenție chirurgicală precum și alte dotări în cadrul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou”, Suceava.

Dan Ioan Cușnir a revenit pe finalul  ședinței de Consiliu Județean, atunci când pe ordinea de zi a fost pus în discuție raportul anual al executivului județean.

Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a oferit detalii legate de modul în care s-a încheiat exercițiul financiar al bugetului CJ pe anul 2018. Consilierul județean PSD Dan Cușnir a cerut detalii, legate inclusiv de  modul în care sunt retribuiți consilierii personali ai președintelui CJ, Gheorghe Flutur, dar și altele referitoare la probleme care țin de funcționarea aparatului propriu al CJ Suceava, prilej bun pentru Gheorghe Fluture să explice că nefinanțarea unor investiții din infrastructura județului Suceava a fost și este în responsabilitatea actualei guvernări, condusă de PSD. De acolo nu s-au alocat sumele solicitate iar consilierii județeni care reprezintă arcul guvernamental ar trebui să întrebe pe colegii lor din capitală, parlamentari, secretari de stat, de ce nu s-au alocat banii solicitați pentru investițiile din infrastructura județului Suceava de care știe toată lumea.

Replicile au alunecat ulterior într-un registru mai spectaculos din punct de vedere politic, după ce consilierul PSD Dan Cușnir a pomenit cuvântul ”comunist”, prilej numai bun pentru cei care au majoritate în Consiliul Județean, să le  reamintească mai tinerilor aleși județeni de unde provin unii dintre colegi, ce statut politic aveau cei părinții lor, înainte de 1989.  S-au cerut scuze care au fost acceptate, s-a convenit că pulsează campania electorală pentru europarlamentare, s-a admis că punctele de vedere înveterate sunt în bună conexiune cu bătălia politică ce va porni în această primăvară cu prilejul alegerilor pentru Parlamentul European.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *