Proiectil din al Doilea Război Mondial găsit de o femeie din Costișa care își lucra ogorul

O femeie de 29 de ani din Costișa, comuna Frătăuții Noi a anunțat ieri, 4 aprilie a.c., în jurul orei 11:19, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, că ,,pe câmp, în zona „Bahnă” a fost  găsit un proiectil”.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au identificat apelanta, care a relatat verbal faptul că în timp ce efectua activități agricole pe o suprafață de teren care îi aparține, în zona denumită popular „Bahnă” de pe raza satului Costișa, a găsit un proiectil, moment în care a apelat SNUAU 112, indicând locul respectiv.

Locul unde a fost descoperit proiectilul a fost asigurat de către polițiști pentru a preîntâmpina alte evenimente, totodată fiind sesizați lucrătorii din cadrul I.S.U. ”Bucovina” Suceava.

La fața locului a sosit un echipaj din cadrul I.S.U. ”Bucovina” Suceava, care în urma analizării proiectilului găsit  au constatat că acesta are calibrul de 122 mm și provine din al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea încărcătură explozibilă, prezentând un potențial pericol, fiind ridicat și transportat în condiții de siguranță de către pirotehniștii I.S.U. Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *