Proiectile și grenade neexplodate din cele două războaie mondiale, descoperite la Broșteni și Cornu Luncii

Într-o singură zi, în două localități din județul Suceava, au fost descoperite mai multe elemente de muniție neexplodate, datând din Primul și din al Doilea Război Mondial. Vineri dimineață pe la ora 08.00,  un bărbat a sesizat despre faptul pe raza satului Neagra, orașul Broșteni, a găsit de trei proiectile neexplodate.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a  constatat că pe malul pârâului Neagra, au fost identificate două proiectile de calibrul 100 mm și un proiectil de 16 mm, rămase neexplodate din primul război mondial.

În aceeași zi de vineri, 5 aprilie, pe la ora 14.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini au fost sesizați prin apel 112 de  către un bărbat din  comuna Cornu Luncii, sat Băișești, cu privire la faptul că a găsit un proiectil și 6 grenade de război.

Ieri după amiază, în timp ce bărbatul executa lucrări  pentru montarea unei conducte pentru scurgerea apei în grădina din spatele locuinței, a identificat un proiectil exploziv cu lungimea de 30 cm, având calibru de circa  76 mm și 6 grenade defensive ce provin  din  al doilea război mondial.

S-a  procedat la asigurarea pazei în  zona unde se află muniția  găsită până la  sosirea echipei pirotehnice din cadrul ISU Suceava.

În ambele cazuri muniția neexplodată a fost ridicată de către lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava în vederea distrugerii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *