Proiectul „Francofonia în comunitate” al USV, dedicat cadrelor didactice de Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză, la Liteni și Dumbrăveni

 În cadrul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu “ din Liteni (foto) și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, având ca parteneriat Biroul Francez, în săptămâna 26 noiembrie-2 decembrie 2020, sub coordonarea prof. Ana Maria Briana Belciug și dr. Slexandra Sîrghi, vor avea loc activități susținute de profesori și elevi, sub logo-ul „Merci, professeur!”. Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor de limba franceză, se v-a derula proiectul “Francofonia în comunitate”, ce cuprinde activități tematice susținute online.

Proiectul „Francofonia în comunitate” se bucură de susținerea Institului Francez și Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară  al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a  Asociației „L’Arc-en-ciel du succès” și a  Asociației Seniorilor Bucovineni.

Activitatea care a demarat  joi, 26.11.2020, este dedicată cadrelor didactice. Ziua Internațională a Profesorului de limba franceză este sărbătorită, începând cu anul 2019, la finalul lunii noiembrie și se dorește un prilej de bucurie și de solidaritate a profesorilor de limba franceză din întreaga lume, un moment de împărtășire de bune practici, de emoții și trăiri intense legate de experiența predării și învățării acestei limbi străine.

 Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, în parteneriat cu Biroul Francez, organizează, în săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie 2020, sub coordonarea prof. dr. Ana Maria Briana Belciug și prof. dr. Alexandra Sîrghi, o serie de activități care doresc să aducă împreună profesori de limba franceză și elevi, prin testimoniale, interviuri, portrete de profesor, toate reunite sub logo-ul „Merci, professeur!”.

 Va fi un prilej minunat de a face un bilanț, de a evoca amintiri, de a mulțumi, de a vedea prin ochii elevilor și dascălilor o profesie care reunește atât pasiunea pentru limba franceză  și atașamentul față de valorile culturale ale spațiului francofon, cât și dorința de a inspira, de a motiva, de a educa, de a deschide noi perspective, de a cultiva caractere deschise, tolerante, responsabile și adaptabile la societatea de astăzi.

Activitățile tematice se desfășoară online și  pot fi urmărite pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro.

(Narcisa Cătălina BREHA)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *