Proiectul Francofonia în comunitate, „Saint Nicolas autour de l’Europe”, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava și ai Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae, Biroul Francez a reușit să creeze un nou proiect de succes, „Francofonia în comunitate”. Acesta a fost susținut de către Institului Francez și Ambasadei Franței în România, a Agenției Universitare a Francofoniei, a Centrului de Reușită Universitară  al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a Inspectoratului Școlar Județean, a Consiliului Județean, a Asociației Profesorilor de Limbă Franceză, filiala Suceava, a  Asociației „L’Arc-en-ciel du succès” și a  Asociației Seniorilor Bucovineni.

În cadrul „după-amiezii francofone” de miercuri, 9.12.2020, ora 18:00, elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Suceava, clasele a XI-a A, C, G, îndrumați de dna prof.dr. Daniela-Irina Melisch, și cei ai Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, clasele a VII-a și a XII-a A, îndrumați de dna prof. Duceac Adriana, ne invită să ne bucurăm împreună de petrecerea dedicată Sfântului Nicolae, sub genericul „Saint Nicolas autour de l’Europe”.

Din moment ce toate activitățile și evenimentele care necesitau prezența și interacțiunea fizică au fost anulate, ne bucurăm să avem tineri dornici să participe la diverse proiecte online, atât distractive cât și educative, care mențin în continuare dinamica dintre elevi și în același timp ne permit să urmărim desfășurarea acestora prin intermediul mediului online.

Tinerii s-au pregătit pentru a a participa la diverse activități interactive și distractive: s-a cântat online, s-a desenat, s-a învățat tehnica de a realiza origami, a fost amuzant și, de aceea, sunteți invitați să vizionați această activitate.

Întrebările-curiozități despre viața Sfântului Nicolae, sfințișorii realizați la atelierul de origami sau expoziția de desene „La fête de Saint-Nicolas en images” s-au îmbinat armonios cu povestirile„Il faut de la neige” (citită de Albert Apetrei, cl. a VII-a) și „L’Hermine et l’hiver” (citită de Ana Maria Agache, cl. a XII-a A). Sosirea Sfântului Nicolae a fost întâmpinată cu cântec : Dadju „Ma vie” (în interpretarea eleveiCamelia Seserman), Thalia „Equivocado” (în interpretarea elevei Camelia Bindiu), Britney Spears „Toxic” (în interpretarea elevei Alexia Ignat), Indila „S.O.S.”(în interpretarea elevei Elisabeta Holban), Shy’m „Est-ce que tu m’aimes ?” (în interpretarea eleveului Alexandru Gheorghiță), Louane „Je vole” (în interpretarea elevei Naomi Bîrsan).

Pentru toți cei care sunt dornici să urmărească desfășurarea acestui proiect, activitățile tematice sunt planificate în fiecare miercuri online și  pot fi accesate pe adresa de facebook a BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: https://afsuceava.ro. (Croitoru Simona Antonela)

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *