ActualitatePolitica

Proiectul ”Lungu” pentru Parcul Șipote, nu este dorit de Suceveni, apreciază Gabiel Buciac, consilier local municipal PSD. La primăria Suceava funcționează ”comunismul administrativ”

Gabriel Buciac, consilier local PSD al municipiului Suceava, a arătat că proiectul prezentat de primarul Ion Lungu pentru Parcul Șipote nu este dorit de suceveni. Dar înainte de asta, el a declarat că după 28 septembrie PSD va scoate din Primăria Sucevei ”comunismul administrativ”.

”Doar pe timpul comunismului, hotărârile le luau două – trei persoane, oamenii nu erau întrebați despre ceea ce se întâmplă în comunitate, se făceau lucrurile fără concurs de soluții. Această mentalitate comunistă care este de 16 ani la primăria municipiului Suceava, trebuie să plece acasă. Venim noi, tinerii, cu o mentalitate tânără”. 

Dan Cușnir înpreună cu Gabriel Buciac  a adus și clarificări în ceea ce privește rațiunea pentru care nu sprijină proiectul propus de primarul PNL Ion Lungu, de reabilitare a Parcului Șipote, folosind ca argumente fotografii alternative:

Chiar voiam să mă bucur de vestea că parcul Sipote a fost transferat în proprietatea orașului nostru. Este o veste bună și avem nevoie de astfel de vești, mai ales după primăvara și vara pe care am avut-o aici în Suceava. 

Bucuria a fost scurtă pentru că la scurt timp am auzit și planurile echipei domnului Lungu pentru parcul Șipote. Și m-am întristat mai întâi pentru că este clar o mișcare electorală, se îngrașă porcul în ajun.  

”Îngrijorarea mea vine de la modul în care s-a venit cu planul de refacere a parcului. Dintr-o dată a apărut un plan, schițe, suma de 3,7 milioane de Euro și toate detaliile despre cum să arate parcul. Este un mod de lucru autocrat, impus, unilateral – un mod de lucru în care nu avem discuții deschise despre acest proiect, în care sucevenii nu sunt consultați în legatură cu acest aspect, în care nu avem șansa de a aduce la aceeași masă cele mai bune idei posibile pentru acest parc, să începem conversații cu cei mai buni arhitecți din domeniu, să facem un concurs de idei, să conectăm școlile de profil la acest proiect și multe multe alte miscări care pot face acest proiect să fie cu adevărat al Sucevei și al sucevenilor.

Pentru că parcul este al NOSTRU al Sucevenilor, NU al administrației Lungu.

”Îngrijorarea mea vine de la faptul ca actualul primar si echipa lui au uitat că de fapt trebuie să lucreze pentru suceveni, pentru comunitate.

Să conectăm cele două elemente – nevoia suceaveanului de acel parc și specialiștii care pot pune asta în practică. 

Suceava lui Ion Lungu a picat examenul de urbanism

Ingrijorarea vine de la faptul că e un comportament cu care ei se lauda – că ei știu mai bine de ce are nevoie Suceava, că ei știu mai bine cum trebuie să arate acest parc, că ei iau decizii pentru ce îi place și ce nu îi place suceaveanului. Aceasta trufie, aer de superioritate și desconsiderare a preferințelor cetățenilor sunt ca o boală care tot mănâncă din orașul nostru frumos.

”Îngrijorarea mea vine de la faptul că de 16 ani așa s-au făcut toate proiectele majore ale Sucevei – nu avem un parc industrial, un incubator de afaceri, locuri de muncă bine plătite, transport civilizat, un parc cu care să ne lăudăm, o sală de sport, un stadion, un centru de agrement atractiv, un patinoar acoperit. Administrația Lungu a funcționat la fel ca și în cazul parcului Șipote.

”Dar îngrijorarea mea va trece în 14 zile, pe 27 septembrie și începem să construim lucruri de care să fim mândri aici în Suceava Noastră!”, a transmis în finalul conferinței de presă candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Dan Cușnir.  

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *