Actualitate

PROIECTUL PARCĂRILOR DE REȘEDINȚĂ, RESPINSE ȘI LA A 5-A ÎNCERCARE A VICEPRIMARULUI HARȘOVSCHI

Proiectul de suflet al viceprimarului Lucian Harșovschi, privind oficializarea a peste 4300 de locuri de parcare de reședință a picat și la a 5-a încercare. Ieri, în ședința ordinară a Consiliului Local a municipiului reședință de județ, proiectul a fost repus pe ordinea de zi.

Argumentele lui Lucian Harșovschi, printre care cel vizând  prefigurata modificare a legislației care ar urma să stabilească faptul că hotărârile privind patrimoniul se vor putea lua și cu 50% plus 1 din numărul total de membri dintr-un deliberativ, inclusiv în consiliile locale, nu i-au impresionat pe colegii săi din opoziția locală.

Un tânăr consilier al Partidului Social Democrat, Gabriel Buciac, a arătat că a verificat cele peste 300 de locații unde ar urma să se amenajeze parcări de reședință și aproximativ 100 sunt încă spații verzi. Ca atare, a propus un amendament prin care să se delimiteze terenurile propuse în lista anexă care sunt efectiv transformate în locuri de parcare, de cele care ar mai putea să fie folosite ca spațiu verde.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a scos la iveală planșe din care rezulta că acele ”spații verzi” invocate, sunt mai degrabă terenuri virane, fără pic de vegetație, pe care sunt parcate automobile, fără nicio evidență.

Mai experimentatul consilier PSD Vasile Mocanu, a propus o soluție de compromis, pornind chiar de la cele susținute de liberalul Lucian Harșovschi. ”Generozitatea” sa politică nu a avut decât succesul unui discurs ca oricare altul pentru tabăra liberală. Amendamentele propuse de PSD nu au fost  luate în considerare. La vot, 14 consilieri ai PNL, ALDE și PMP au votat pentru proiectul de hotărâre inițiat de Lucian Harșovschi. Cei 8 consilieri PSD prezenți au votat împotrivă și, fiind necesare două treimi din numărul total de voturi din Consiliul Local Suceava, 16 din 23, proiectul a fost respins.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *