Proprietatea intelectuală apărată de polițiștii suceveni prin piețe și bazaruri. Produse cosmetice, haine și încălțăminte, captură de 9.280 de lei

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Suceava, în perioada 04.02.-10.02.2019, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava din cadrul inspectoratului de poliție județean a organizat o acţiune punctuală pe raza judeţului pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Se arată în comunicat că au fost verificate 21 de societăți comerciale, persoane fizice, întreprinderi individuale și familiale, fiind constatate 9  infracţiuni, toate la Legea nr.84/1998 republicată, privind mărcile și indicațiile geografice. Polițiștii au mai aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 lei și au confiscat  bunuri în valoare de 1.000 lei, produse cosmetice. De asemenea, au mai fost ridicate,  în vederea expertizării,  bunuri în valoare de 9.280 lei, constând în produse de îmbrăcăminte și încălțăminte.

S-a oferit și un exemplu: în Piața din municipiul Rădăuți, polițiștii au identificat o localnică de 39 de ani care oferea spre comercializare produse de îmbrăcăminte, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciunea că produsele ar fi contrafăcute. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punerea în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’, bunurile fiind ridicate în vederea expertizării.

Nu se oferă amănunte despre produsele cosmetice precizate în comunicatul de presă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *