PROSTIA OSTENTATIVĂ, CUM SE MĂSOARĂ ȘI LA CE FOLOSEȘTE

Să fii prost, nu-i mare lucru. Se știe din bătrâni că, dacă prostia ar durea, ar geme tot pământul de suferință. Se mai știe prin câteva cotloane din Bucovina că Brândușa lui Bădărău a nemurit aforismul: ”Omul care-i prost îi prost, care nu, nu”. Alți bătrâni înțelepți au cugetat că ”fudulia e oleacă mai bună decât prostia”  dar și că ”prostul, dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”. ”Prostu-i prost și-n post”, la orice s-ar referi această scurtă butadă  dar și ”prost să fii, noroc să ai!”. Iar Ion Creangă recunoștea: ”Știu că sunt prost dar când mă uit în jur, parcă prind curaj”. Și la capătul acestei scurte treceri în revistă a sentințelor deștepte mai adăugăm una: ”Un prost aruncă o piatră în baltă și zece înțelepți nu știu cum să o scoată”.

Am căutat pe internet și nu am găsit deocamdată un studiu despre prostia ostentativă. Cum se poate să fii primul ministru al unei țări, să știi că îți vine pe aeroportul principal un oaspete de cel puțin același rang și să ratezi întâmpinarea? Ce-avem noi aici? Doamne ferește! Ferma animalelor? Cum interpretăm gestul? Blocaj în trafic? N-a venit autobuzul? Ne-a tras țeapă taximetristul? Nu a sunat ceasul? S-a blocat liftul? O coajă de banană nenorocită? Pauză de vestiar? Amenințare cu bombă? Alertă cod roșu șoricel sub birou?

Prostia ostentativă, cum se măsoară și la ce folosește, o temă vastă de meditație pentru posteritate.

Please follow and like us:

One thought on “PROSTIA OSTENTATIVĂ, CUM SE MĂSOARĂ ȘI LA CE FOLOSEȘTE

  • 18 septembrie 2018 la 9:12
    Permalink

    Eu cu capul meu cred ca femeia asta nu-i nici mai desteapta dar nici mai proasta decat altele. Numai ca o vaneaza mai multi si mai deaproape. Sunt unii care au interes sa o faca numaidecat veriga slaba a lantului guvernarii. Sar putea ca matale sa fii unul dintre aceia cu acest interes. Chiar fara sa stii ca esti. Asa ca despre prostie trebuie discutat mai cu fereala ca prostia poate da buzna unde si cand nu te astepti. Iar daca tot esti matale asa de croit sa can6taresti femeile din politica uita-te si prin alte ograzi si sa iei seama ca daca le merge morisca nus musai mai deasupra.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.