Actualitate

Protest al locuitorilor din Tișăuți – Ipotești împotriva unei gropi de gunoi ilegale, pe terenul unei foste balastiere, la câțiva pași de școală, mâine, 2 ianuarie 2020, la ora 14.00. Video

 

Mâine 2 ianuarie 2020,  la ora 14.00 este anunțată o adunare publică în satul Tișăuți, comuna Ipotești.  Oamenii din sat receptivi la problemele de mediu protestează împotriva faptului că, la o mică distanță de școala din localitate s-a constituit o adevărată groapă de gunoi, fără nicio bază legală, te terenul unei foste balastiere. Protestul  cetățenilor nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în satul lor, pentru depozitarea nelegală a deșeurilor în acea locație responsabili fiind mulți dintre locuitorii comunității din Tișăuți, a fost preluat de Daniela Andrieș, care a solicitat și a obținut de la Primăria comunei  Ipotești aprobarea pentru organizarea acestei adunări publice.

Iată și mesajul transmis de Daniela Andrieș  într-o postare publică de pe facebook, privind evenimentul preconizat a se întâmpla mâine începând cu ora 14.00:

” Doresc să vă aduc la cunoștință că s-a aprobat din punct de vedere legal înștiințarea pentru desfășurarea Adunării Publice care va avea loc pe data de 2 ianuarie, ora 14.00 la Tișăuți. Cine dorește să participe este așteptat joi, în fața școlii. Grupul se va deplasa imediat pe teritoriul fostei balastiere unde se va constata situația și apoi se vor căuta soluții pentru stoparea aruncării de deșeuri în acea zonă. Menționez că fiecare cetățean are dreptul să pună întrebări, să ceară răspunsuri, dar numai în mod pașnic și civilizat, fără comportamente inadecvate! Vom fi însoțiți de către forțele de ordine și probabil și de către reprezentanți ai Primăriei comunei noastre. Vă doresc să aveți un an plin de realizări pe toate planurile!”.

Anterior, într-un mesaj transmis către Suceava smartpress, Daniela Andrieș a arătat că ” La Tișăuți se dezvoltă zilnic un fenomen neplăcut, în apropierea școlii, chiar la câțiva metri. Se formează cu repeziciune o groapă de gunoi clandestină. Cetățenii sunt indignați și ar dori să oprească fenomenul. Pe 2 ianuarie, ora 14.00, se vor aduna în fața scolii pentru a se sfătui despre cum să oprească această mizerie în formare”.

Un scurt film realizat de inițiatorii acestei acțiuni poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=XQjh5gXHtZo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1IUOYIoj1z3abc7sJMmT2ZqKAyzGugq1LWTlU_WufhMBfA_nHQ0VEsRJ0

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *