Protest al sucevenilor față de ordonanțele de modificare a legilor de funcționare a Justiției

Peste 150 de suceveni s-au adunat în această seară în fața Palatului Administrativ  pentru a participa la protestul față de ordonanțele privind modificarea legilor adoptate de Guvernul PSD-ALDE. Aceștia si-au exprimat astfel solidaritatea cu magistrații procurori care au anunțat că se poziționează împotriva actelor normative promovate de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Manifestanții au scandat ”Justiție, nu corupție!”, ”PSD – ciuma roșie!”, ”ALDE și PSD – aceeași mizerie!”, ”Murim, salvăm, toată România!” precum și alte sloganuri antiguvernamentale.

Reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava au intervenit, interpelând pe liderii protestatarilor cărora le-au pus în vedere că adunarea publică din fața Palatului Administrativ este nelegală. Discuțiile dintre jandarmi și liderii manifestanților s-au purtat în termeni civilizați, reprezentanții ordinii publice susținând că au venit ”în sprijinul dumneavoastră, nu împotriva dumneavoastră”, întrebând „cum vă putem sprijini?”. Răspunsul a venit prompt:”Să ne lăsați să ne spunem părerea, nu facem scandal, nu ne batem cu nimeni, ne spunem părerea”.

În cele din urmă jandarmii au legitimat pe doi dintre protestatari apoi s-au retras. Scandările au continuat până după ora 20.00 manifestația fiind în derulare și la ora publicării acestei relatări.

De precizat că întrunirea din această seară a constituit un bun prilej pentru a se aduna semnături de susținere pentru candidații la europarlamentare a USR dar și pentru un prim botez public al nou înființatei entități politice regionale Uniunea Pentru Bucovina.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *