Protest la Suceava, cu peste o mie de oameni, muzică și foști demnitari, în sprijinul familei Furdui ai cărei copii au fost preluați abuziv de autoritățile germane

Esplanada din fața Casei de Cultură din municipiul Suceava a fost locul în care s-au strâns în după amiaza acestei zile peste 1000 de personane, care și-au declarat susținerea pentru familia Furdui, originară din România dar care locuiește în Germania iar autoritățile germane din structurile de protecție a copilului au decis preluarea celor 7 copii ai familiei.La mitingul de astăzi de la Suceava au participat și foste personalități politice precum Robert Sighiartău, Titus Corlățean și Dumitru Mihalescul, fost deputat de Suceava.

Familia Furdui, care locuiește în orașul Walsrode din Germania are șapte copii: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an. Petru Furdui  lucrează ca instalator, iar soția sa Camelia este casnică, fiind dedicată îngrijirii și creșterii copiilor, până când autoritățile germane au decis, în 20 aprilie 2021,  că aceștia trebuie preluați pentru creștere într-un sistem instituționalizat.

Potrivit celor care au organizat manifestația, familia Furdui este o familie de români care  a trăit fericită, în spiritul principiilor creștine, cu respect și dragoste față de Dumnezeu și semeni, fiind o familie echilibrată, educată, manierată, lipsită de abuzuri sau excese.

„În data de 26 aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, JUGENDAMT, le-a confiscat copiii fără preaviz și fără o anchetă socială. Totul s-a desfășurat rapid, abuziv, FĂRĂ DREPT DE APĂRARE SAU PROTEST. În jurul orei prânzului, au venit două persoane de la Jugendamt și i-au ridicat pe cei 4 copii care erau acasă la acea oră, inclusiv fetița de numai un an, spunând părinților că ceilalți 3 copii vor fi luați direct de la școală.

În acest moment, aceștia sunt ținuți nejustificat în două cămine, iar fetița cea mică într-o familie surogat. Copiii și-au exprimat pe diverse căi dorința de a veni acasă și de a fi împreună cu părinții, dar acest lucru nu este luat în considerare”, se arată într-un mesaj de susținere a familiei Furdui”, se arată într-un mesaj al organizatorilor protestului.

Cei care sunt alături de familia Furdui consideră că JUGENDAMT nu a oferit părinților absolut niciun ajutor sau consiliere cu privire la ce ar trebui îmbunătățit în relația dintre părinți și copii. Nu oferă sub nicio formă sprijin în direcția reîntregirii familiei, dimpotrivă, încearcă pe orice cale să îndepărteze copiii de părinți.

Pentru a da greutate evenimentului de pe esplanade Casei de Cultură, organizatorii au oferit și un program artistic, cu melodii creștine cântate de un cor, acompaniat de o orchestră. Foto: Svnews

 

Please follow and like us:

2 comentarii la „Protest la Suceava, cu peste o mie de oameni, muzică și foști demnitari, în sprijinul familei Furdui ai cărei copii au fost preluați abuziv de autoritățile germane

 • 4 decembrie 2021 la 15:49
  Legătură permanentă

  Germania e un stat cu legi mult prea clare si respectate, pentru ca, asa dintr-o data, sa faca un abuz. Eu cred ca trebuie spusa si versiunea autoritatilor, nu doar a celor ”abuzati”. Sunt sanse mari sa aflam si alte aspecte, care sa aduca un pic de lumina asupra faptelor si conjuncturii in care s-au produs acestea.

  Răspunde
  • 18 decembrie 2021 la 19:30
   Legătură permanentă

   Cind copii sunt despartiti de parintii lor dupa ce si-au exprimat dirinta de a fi reuniti cu parintii lor de multe, multe ori atunci asta se numeste abuz de catre stat impotriva intregii familii Furdui. Deasemenea cind autoritatile nu dovedesc nici un fel de abuz de catre parinti ci numai o neplacere in stilul in care isi cresc copii si in credinta pe care o au atunci aceasta se numeste abuz de catre stat impotiva intregii familii. Dupa mai bine de 7 luni autoritățile germane nu au adus nimic concret împotriva parintilor ci numai tin ca prizonieri pe acesti copii., pentru singur fapt ca pot si nu ii opreste nimeni…lucrul acesta e strigatator la cer! pentru ca este un abuz de autoritate

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.