Mopan Suceava
Actualitate

Protest spontan la Casa de Pensii Suceava. Angajații au salarii mici față de colegii lor de la București, care primesc și cu 3000 de lei mai mult, pentru aceeași muncă

Un protest spontan s-a desfășurat în aaceastă dimineață la Casa Județeană de Pensii Suceava, dar și în alte  zeci de case județene de pensii, împotriva deciziei Senatului României de a respinge proiectul de lege care le-ar fi permis angajaților din teritoriu ai Casei Naționale de Pensii  să aibă salarii egale cu colegii lor din București.

Concret, un angajat de la Casa Naţională, care nu este deloc sub presiunea zilnică a lucrului cu publicul,  cu funcție de execuție, încasează lunar chiar și cu 3.000 de lei mai mult decât un funcționar din structurile județene care sunt mereu în contact cu beneficiarii de pensii. „Vrem respect”, „muncă egală, salarii egale”, „fără discriminare”, este unul dintre mesajele transmise de protestatarii caselor județene de pensii. Ei au arătat că  salariile lor n-au fost modificate în ultimii șapte ani și fac față greu costurilor tot mai mari ale vieții de zi cu zi.

Proiectul de lege care le-ar fi dat dreptul angajaților din teritoriu la venituri egale cu ale colegilor de la Casa Națională de Pensii a primit aviz negativ de la Guvern și a fost respins de Senat.

La Casa Județeană de Pensii Suceava au participat la protest din fața clădirii instituției aproximativ 30 de angajați, ceilalți asigurând în continuare fucționarea ghișeelor.

Salariile angajaților cu funcții de execuție ai Casei de Pensii Suceava sunt cuprinse între 3000 și 4500 de lei net. În vreme ce salariile celor  de la Casa Națională de Pensii, structura central, pornesc de la 4000 de lei și ajung la 6500 de lei net, lunar.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *