Protestul zadarnic al profesorului Ioan Ilișescu pe dărâmăturile spitalului vechi din Fălticeni

Luni după amiază, pe la  ora 16:30, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 de către administratorul AC Mobile SRL cu privire la faptul că un bărbat s-a urcat pe dărâmăturile spitalului care se demolează și protestează.

Echipajul de polițiști veniți la fața locului l-au găsit pe profesorul Ioan Ilișecu, de 70 de ani, fost consilier al Direcției pentru Cultură Suceava, urcat pe clădirea vechiului spital al orașului, în curs de demolare. Potrivit patronului, Ioan Ilișescu a  profitat de norul dens de praf care s-a ridicat, în timp ce un excavator dărâma un perete interior.   Intenția protestatarului a fost  de a se opri lucrările și a se stopa demolarea clădirii.

La sosirea polițiștilor, profesorul Ioan Ilișescu, fondator, printre altele, al Asociației ”Șezătoarea”, din Fălticeni,  a înțeles riscul la care se expune, prin decizia de a se urca pe clădirea șubredă, într-o asemenea situație.

La început, spun polițiștii,  el a declarat că nu va coborî de pe clădire decât în momentul în care  lucrările vor fi oprite dar după câteva minute, Ioan Ilisescu a coborât de pe clădire și arătat că a proiestat astfel împotriva dărâmării clădirii Spitalului vechi din Fălticeni, veche de peste 150 de ani, care ar avea statut de monument istoric.

De altfel, săptămâna trecută, Ioan Ilișescu a obținut o decizie de suspendare a demolării clădirii, de la Direcția de Cultură Suceava până la clarificarea situației imobilului. Se vede treaba că aceasta nu a fost suficientă astfel încât ieri clădirea a fost pusă la pământ, pe locul ei urmând să fie amenajate mai multe locuri de parcare.  

 Ioan Ilișescu a a fost sancționat conform Legii 61/1991-rep, cu avertisment. (foto: Ziarul de pe Net)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *