Mopan Suceava
Actualitate

PS Damaschin despre starea IPS Pimen; este staționară, dar avem nădejde. Comunicat BASILICA.RO

Agenția de știri a Patriarhiei Ropmâne anunță că Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit joi la Radio Trinitas despre situația actuală din Suceava și despre starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen.

„Lucrurile s-au mai așezat în ultimele săptămâni”, a menționat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților referitor situația din cel mai afectat județ de coronavirus. Sunt peste 3.000 de îmbolnăviri, dar și peste 1.000 de vindecări.

„Ne-am asumat că suntem o pată roșie pe harta îmbolnăvirilor. Dar, n-aș dori să învinovățim pe cineva anume pentru lucrul acesta. Îi mulțumim lui Dumnezeu și pentru modul cum s-a rezolvat, într-un fel, situația de la Suceava”.

Părintele episcop vicar a menționat o consecință pozitivă a evenimentelor dureroase petrecute, aceea că spitalul este mult mai bine dotat pentru viitor. A vorbit despre implicarea Bisericii în criza de la Suceava și de inițiativele pornite de IPS Pimen pentru ajutorarea celor afectați.

Întrebat de starea de sănătate a Arhiepiscopului, Preasfințitul Părinte Damaschin a spus că „momentan starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară”.

„A fost o depreciere, acum câteva zile, când s-a impus, așa cum ne-au anunțat medicii, manevra de intubare pentru a ajuta la o funcționare mai bună a plămânilor”.

În această situație, a spus ierarhul, starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară, în parametri puțini mai buni, în sensul că ventilația este mai bună cu acest nou sistem.

„Medicii sunt într-adevăr și rezervați pentru că are o vârstă înaintată. Pe de altă parte, noi avem și așa un gând de nădejde, pentru că Înaltpreasfințitul nu a suferit de boli grave, nu a avut afecțiuni care să-și fi pus amprenta în mod deosebit pe starea de sănătate a Înaltpreasfinției Sale”.

„Anul trecut, când Părintele Arhiepiscop Pimen a împlinit 90 de ani, el spunea că se simte binecuvântat, că este un om fericit pentru că n-a cunoscut medic la pat. El n-a fost niciodată internat în spital. Doar afecțiuni, așa, sezoniere, sau poate unele minore care vin odată cu vârsta.

„Dincolo de toate, este nevoie de multă rugăciune ca Dumnezeu să aibă grijă de Părintele Arhiepiscop Pimen”, a spus PS Damaschin joi dimineață la emisiunea „Viața Cetății”.

„Suntem extrem de recunoscători echipei de medici de la Institutul ‹Matei Balș› pentru profesionalismul, deschiderea, generozitatea și pentru tot efortul pe care-l fac, atât pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, cât și pentru toți ceilalți care sunt internați acolo”.

Articolul întreg poate fi citit aici: https://basilica.ro/ps-damaschin-despre-starea-ips-pimen-este-stationara-dar-avem-nadejde/

foto:BASILICA:RO

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *