PSD Rădăuți explică motivele excluderii din partid a viceprimarului Bogdan Loghin

Printr-un comunicat de presă, Organizația municipală PSD Rădăuți explică motivele care au stat la baza excluderii din Partidul Social Democrat a lui Bogdan Loghin, viceprimar al municipiului, consilier local ales pe lista PSD.

Prezentăm în cele ce urmează conținutul comunicatului de presă transmis de Organizația Municipală PSD Rădăuți:

Biroul Organizației Municipale PSD Rădăuți, întrunit în ședința din data de 29.10.2019, a votat excluderea vicepreședintelui PSD Rădăuți, domnul  Loghin Bogdan – Andrei.

În cadrul acestei ședințe au fost analizate și dezbătute principalele motive, venite dintr-un cumul de fapte, ale  vicepreședintelui Bogdan-Andrei Loghin, care stau la baza propunerii de excludere. Având în vedere faptele sale din ultima perioadă, consider că acesta nu a respectat Statutul Partidului Social Democrat și respectiv, Programul Politic al partidului și, prin urmare, nu a acționat pentru realizarea obiectivelor acestuia.

Poziția pe care dumnealui a exprimat-o în Ședințele Biroului Executiv, dar și în celelalte activități desfășurate în cadrul organizației nu au făcut altceva decât să genereze un dezechilibru intern și riscuri politice pentru următorul an electoral. Aceste acțiuni ale sale au declanșat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor organizației. Domnul vicepreședinte nu a contribuit la formarea și promovarea unui mod de lucru democratic, ideile și opiniile sale nu și le-a exprimat în cadrul organizat al partidului. De asemenea, nu a respectat hotărârile majorității și a celor adoptate de organele ierarhic superioare și a folosit expresii jignitoare la adresa unor colegi, care sunt membrii de partid și care au funcții importante în cadrul acestei organizații.

În întreaga sa activitate, nu a dovedit corectitudine și moralitate, aducând daune imaginii  și prestigiului partidului. Prezența sa în televiziune, în mediul on-line, în care afirmă faptul că este curtat de alte partide și anumite articole din ziare, întăresc acest lucru.

Acestea sunt unele dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri, care a fost adoptată cu rațiune și în interesul partidului și nu pentru interesele individuale ale unei persoane.

Menționăm că Partidul Social Democrat a sprijinit toate inițiativele domnului Bogdan Loghin, în anul 2015 acesta a fost promovat de către partid în funcția de primar – interimar, iar ulterior, pe funcția de consilier local, respectiv – viceprimar.

Vă aducem la cunoștință: guvernarea PSD a adus creștere economică și bunăstare în rândul cetățenilor. În ceea ce privește Primăria municipiului Rădăuți, sumele de bani primite prin  Hotărârile de Guvern din ultimii ani sunt o dovadă vie în acest sens.

Începând cu anul 2016, suma primită prin HG: 945.816 lei; anul 2017 – 2.620.330 lei; anul 2018 – 9.260.000; anul 2019 – 8.832.000 lei, plus Rectificarea bugetară anul 2019, încă 6.808.000 lei.

 

Proiecte în desfășurare:

 

– Bazinul de înot didactic – proiect derulat prin CNI, valoarea proiectului fiind de 7.216.196 lei;

– Extindere și modernizare a Spitalului Municipal ”Sf. Doctori Cosmin și Damian”- proiect derulat prin CNI, valoarea proiectului: 3 milioane de Euro;

– Proiecte derulate prin PNDL – suma totală 5.962.895,86 lei;

– Proiecte integrate GAL – 6.988.800 lei;

– Proiecte prin FDI, pentru reabilitarea străzilor – suma de 18.693.916;

– Șoseaua de Centură a municipiului – care este realizată în proporție de 70%, valoare – 20.000.000 lei;

Cumulat, în toți acești ani, în perioada 2016 – 2019, prin sprijinul guvernării PSD, la nivelul municipiului Rădăuți, s-au primit sume importante de bani. Municipiul Rădăuți nu a primit niciodată sume atât de importante de la Guvern.

În momentul de față, trebuie să luăm absolut toate măsurile în Partidul Social Democrat, pentru a-i face pe cetățenii rădăuțeni să înțeleagă care sunt dorințele electoratului de stânga și care este atitudinea de viitor pe care o va avea acest partid.

 

 

Comunicatul de presă este semnat de președinte PSD Rădăuți, primarul municipiului, Nistor Tătar

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *