ActualitateAdministratie

PUG-ul Sucevei, organizarea de șantier pentru Sala Polivalentă, decontul pentru biomasă, credit pentru asfaltări străzi de pământ, rezultatul discuțiilor primarului Ion Lungu la ministere și CNI

Primarul municipiul Suceava, Ion Lungu, a anunțat că în cursul zilei de astăzi, 13 decembrie a avut discuții la București la trei ministere precum și la Compania Națională de Investiții.

El a spus că a obținut o veste bună la Ministerul Dezvoltării, Direcția Generală de Dezvoltare Teritorială, unde i s-a adus la cunoștință faptul că PUG-ul municipiului Suceava a fost aprobat și urmează ca în perioada următoare să fie emisă o hotărâre de guvern în acest sens.

La Compania Națională de Investiții Ion Lungu a avut o discuție despre organizarea de șantier la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava. Acolo, municipalitatea finalizează în această săptămână aducerea temporară a utilităților: energie electrică și apă, de asemenea a fost amenajat drumul balastat de acces.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, primarul Sucevei a discutat despre suma pe care trebuie să o primească municipiul  din decontul lunilor octombrie și noiembrie pentru consumul de biomasă, 50% din valoarea combustibilului folosit conform legii, pentru municipiul Suceava, suma va fi de 8.659.266,75 lei.

Tot la Ministerul Dezvoltării a avut discuții în legătură cu achitarea autobuzelor electrice de la firma Solaris.

La Ministerul Finanțelor, Ion Lungu a discutat la Comisia de Împrumuturi locale despre intenția municipiului Suceava de a lua un credit în valoare de 50.000.000 lei necesar pentru asfaltarea unor străzi de pământ.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *