Puritanii Sucevei. Festivalul de rock de la Cetate, din nou contestat de creștinii conduși de Ionel Butnariu

Festivalul de muzică rock de la Cetatea de Scaun, în noul ei format post pandemic: ”Cetatea de Rock a Sucevei”, a produs un nou prilej de intervenție  a activiștilor creștini grupați în jurul lui Ionel Butnariu.

Aceștia au depus astăzi o scrisoare, pentru care s-a solicitat număr de înregistrare la Muzeul Național al Bucovinei, în care își arată împotrivirea pentru organizarea acestui festival de muzică rock în șanțul Cetății de Scaun. Nimic nou sub soare, se știe că înainte, festivalurile ”Bucovina Rock Castle”, erau primite cu aceeași împotrivire de echipa de creștini practicanți a cărei lider este Ionel Butnariu.  Aceștia se manifestau atunci chiar și în plenul Consiliului Județean, aducând cu ei dosare groase conținând  bibliografii consistente, care să le argumenteze demersul.

S-a ajuns, nu o dată, la acțiuni în instanță inițiate de echipa de activiști a lui Ionel Butnariu, toate fără succes.

Tot astăzi, Muzeul Național al Bucovinei a inițiat campania de promovare în municipiul Suceava a  festivalului ”Cetatea de Rock a Sucevei”, care va avea loc în perioada 19 – 20 august, în Șanțul Cetății de Scaun. Coincidență sau nu, mai toate afișele lipite prin oraș care anunțau evenimentul, au fost rupte de indivizi a căror identitate nu a putut fi stabilită.

Tinerii interesați de acest gen de cultură muzicală, privesc aceste acte ca fiind foarte asemănătoare, păstrând proporțiile desigur, cu atitudinea acelor puritani din veacul al XVII-lea din Salemul Americii, înțepeniți în prejudecăti bigote pe baza cărora au luat decizii care au dus la executarea atâtor oameni.

Desigur, veacul XXI înseamnă altceva. Iar avantajul câștigat deja de generația iubitoare de muzică rock nu este dependentă de afișele pe care puritanii moderni suceveni le rup, acolo unde le găsesc prin oraș, fiindcă   tinerii au alte posibilități de a se informa, în zona online, despre ce se întâmplă în lume, lucruri pe placul lor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *