Pușlamale de 18 și 16 ani din Șcheia, reținute pentru furt și tâlhărie

În cadrul unei acțiuni desfășurate vineri, 19 martie, a.c., organizată de polițiștii din municipiul Suceava și din comuna Șcheia, a fost soluționată o cauză din data de 01.03.2021, când în jurul orei orele 14:30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul din stânga față al autoturismului și din interior i-au sustras o borsetă în care avea bani și acte.

Valoarea totală a prejudiciului a fost evaluată de către partea vătămată la suma de 15.000 lei.

În cauză  a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Urmare a activităților investigative și de cercetare penală, în cadrul acțiunii, la data de 19.03.2021 s-a reușit administrarea probatoriului necesar pentru reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18 și 16 ani ani din comuna. Șcheia.

În sarcina tânărului de 18 ani a fost probată și activitatea infracțională într-o tentativă de tâlhărie comisă la data de 14.03.2021 când la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bătrân de 83 ani, care a reclamat că o persoană necunoscută a încercat să-l deposedeze de bunuri prin acte de violență.

S-a stabilit că în jurul orei 12:50, bătrânul care se afla la ieșirea din municipiul Suceava către comuna Șcheia a fost abordat de tânărul de 18 ani din comuna Șcheia, care după ce l-a îmbrâncit pierzându-și echilibrul, a căutat în buzunarele victimei fără a găsi bani sau alte valori, ulterior fugind către comuna Șcheia. 

Persoana vătămată nu a suferit leziuni sau pagube materiale.     

În urma activităților  de cercetare penală, la data de 19.03.2021, în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au dipus reționerea tânărului de 18 ani și introducerea în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, față de acesta, instanța de judecată a emis și mandatul de arestare pentru 30 de zile.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *