Puștani de 16 ani la volan, prinși de polițiști la Vicovu de Jos și Câmpulung Moldovenesc. Cel din Vicov a distrus cu mașina șopronul unui localnic

În aceeași zi și cam pe la aceeași oră – după ora 15.00 – polițiștii suceveni au depistat doi adolescenți de aceeași vârstă – 16 ani, conducând mașini pe drumurile publice, desigur, fără permis. Unul dintre aceștia a fost prins la Vicovu de Jos, după ce a intrat cu automobilul în acareturile unui localnic, celălalt la Câmpulung Moldovenesc, surprins în trafic.

Astfel, în data de 08.04.2022, ora 15.15, patrula de siguranţă publică din cadrul secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 56 de ani din comuna Vicovu de Jos care a anunțat că un  minor s-a bușit  cu mașina într-o anexă a gospodăriei sale.

Polițiștii au stabilit că autorul incidentului este R.A. de 16 ani din comuna Voitinel, care în dimineața de ieri,  împreună cu fratele său, R.D., au mers la lucru, la o fabrică de încălțăminte din Bivolărie – Vicovu de Sus, cu autoturismul Volkswagen Sharan, proprietatea lui R.G. de 51 ani, tatăl celor doi. La dus, mașina a fost șofată de R.D., posesor de permis de conducere. Când acesta a  ajuns la locul de muncă cheile de la autoturism au rămas la minorul R.A.

În jurul orei 14.50 acesta, fără știrea fratelui său, s-a urcat la volanul autoturismului și a plecat să îl ducă acasă pe un coleg de muncă, C.G., până în Vicovu de Jos. Pe drumul comunal 47B localitate,  într-o curbă la dreaptă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în derapaj, și a lovit cu partea lateral stânga față, gardul și un șopron al imobilului aparținând lui C.I., care a sesizat organele de poliție prin 112.  În urma impactului nu au rezultat victime sau vătămări corporale omenești, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Șoferul minor a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 g/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fară permis de conducere” și ”furt în scop de folosință.

 

Tot ieri, 8 aprilie, a.c.,  pe la ora 15:40, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică  al Poliției Câmpulung Moldovenesc în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe strada Mihai Eminescu  din municipiu, a  oprit pentru control un autoturism  marca Opel care avea direcția de deplasare spre strada George Coșbuc. În urma legitimării a fost identificat conducătorul auto în persoana minorului G.D.  în vârstă de 16 de ani, din localitate.  În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că minorul a luat autoturismul fără acordul proprietarului cu scopul de a-l folosi pe nedrept. Desigur, minorul  nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 alcool pur în aerul expirat.

I s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „furt în scop de folosință” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *