Actualitate

Putna: 13–14 mai 2023, sărbătorirea Sfântului Ierarh Iacob Putneanul. La Sfânta Liturghie va sluji Înaltpreasfințitul Părinte Calnic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților

Loc binecuvântat, cu oameni frumoși care țin drepte credințele și tradițiile din străbuni, Putna se va îmbrăca de sărbătoare la finalul acestei săptămâni, pentru a prăznui pe Sfântul Ierarh Iacob Putneanul.

Mănăstirea Putna anunță că, „întrucât anul acesta, 15 mai, ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, este într-o zi de luni, venind în întâmpinarea credincioșilor care își doresc să participe la această sărbătoare și să cinstească în cântări de laudă pe cel de al doilea mare ctitor al mănăstirii, sărbătorirea Sfântului Iacob va avea loc duminică, 14 mai. În 14 mai 2017, tot într-o zi de duminică, la Mănăstirea Putna avea loc Proclamarea solemnă a canonizării Sfinților Putneni, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”.

La Sfânta Liturghie va sluji Înaltpreasfințitul Părinte Calnic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de clerici. Răspunsurile la strană vor fi date de Corala bărbătească „Te Deum Laudamus”, se anunță pe pagina de facebook a Mănăstirii Putna.

Programul sărbătoririi Sfântului Ierarh Iacob Putneanul

SÂMBĂTĂ, 13 MAI

9.00 – Aducerea spre închinare a sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul din Paraclisul Sfinții Apostoli Petru și Pavel al mănăstirii în pridvorul bisericii voievodale

18.00 – Priveghere la Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei) și la pomenirea Sf. Ier. Iacob Putneanul

DUMINICĂ, 14 MAI

7.00 – Acatistul Sf. Ier. Iacob Putneanul

8.30 – Sfânta Liturghie arhierească

LUNI, 15 MAI

19.00 – Ducerea sfintelor moaște ale Sfântului Iacob Putneanul în Paraclisul mănăstirii

Slujba privegherii și Sfânta Liturghie vor fi transmise video în direct, pe canalul de YouTube al mănăstirii și pe pagina de Facebook.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *