Mopan Suceava
Evenimente

Putna, 23 – 25 iunie: „Identificarea resurselor naturale și socio-culturale și conceperea de poteci turistice tematice”, atelier organizat de ADER și primăria Putna

În perioada 23-25 iunie 2023, Asociația de Dezvoltare Economică și Regională (ADER) organizează în parteneriat Primăria comunei Putna, atelierul „Identificarea resurselor naturale și socio-culturale și conceperea de poteci turistice tematice”.

Evenimentul face parte din Programele de Formare PACT pentru Patrimoniu, din cadrul proiectului „Bucovina: Regenerare rurală prin implicarea comunității”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Cod MySMIS2014+ 151477. Evenimentul este al treilea din seria de Programe de Formare PACT pentru Patrimoniu, din cadrul proiectului „Bucovina: Regenerare rurală prin implicarea comunității”.

”Suntem conștienți de faptul că, patrimoniul local, deși bogat și cu potențial de

susținere a dezvoltării comunității, nu este de multe ori valorificat suficient, pentru a

deveni o atracție turistică și pentru a determina vizitatorii să rămână mai mult în satele

turistice din Bucovina.

Prin acest atelier, ne propunem să inițiem actorii locali (reprezentanți ai

primăriilor, ai comunității civile, ai instituțiilor de învățământ) în realizarea de trasee

turistice tematice în comunitățile din care fac parte”, transmit organizatorii.

Programul de formare va urmări evaluarea și identificarea resurselor turistice locale de patrimoniu natural și antropic, cât și asamblarea acestora în itinerarii turistice tematice, în vederea creșterii vizibilității și atractivității turistice a destinațiilor rurale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *