Putna a trecut în scenariul roșu cu o rată de infectare de 3,30 la mia de locuitori. 1107 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în județul Suceava. Statistica pentru fiecare localitate în parte

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, distribuția cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale se prezintă astfel: din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 16 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1107 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 21.12.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1296 persoane.  De asemenea, au fost verificate 91 societăți comerciale și au fost aplicate 73 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1400 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsuridlor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 Astăzi, 22 decembrie, a avut loc o întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”.

În această perioadă este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *