Putna luată cu asalt de mașinile turiștilor, în a doua zi de Paște

Dacă cineva mai cutează a gândi că Putna nu este o destinație turistică de excelență, oferim cititorilor noștri imagini surprinse în această a doua zi de Paște, pe la orele amiezii, pe strada principală a localității istorice.

Automobilele turiștilor au mers bară la bară pe ambele sensuri de circulație ale străzii, pe o distanță de mai bine de un kilometru. Altele, cu zecile, au fost parcate pe trotuar, făcând aproape imposibilă circulația pietonală.

Destinațiile principale ale turiștilor veniți în număr atât de mare la Putna sunt, desigur, cele cunoscute: Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sihăstria Putnei, dar și celelalte obiective ce se regăsesc pe harta turismului religios din Bucovina: Bisericuța de lemn a lui Dragoș Vodă, Chilia lui Daniil Sihastru dar și schiturile retrase în adâncurile pădurii. Desigur, pe aceeași hartă trebuie menționate ca atracții importante pensiunile turistice din acest frumos colț de rai. Iar vremea frumoasă de primăvară a încurajat odată în plus turiștii deținători de automobile să opteze pentru această destinație.

Localnicii s-au bucurat, mai mult sau mai puțin, de fluxul turistic de maxim nivel  în sărbătoarea Paștelui, care le-a îngreunat ceasuri bune deplasarea prin mijlocul satului. Dar ei sunt obișnuiți cu astfel de ”invazii” turistice periodice și poate că și de aceea, sunt mereu gazde bune.

Mulțumim pentru imagini cititorilor noștri fideli din Putna.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *