Putna scapă de COVID, alături de alte 15 localități. Incidența îmbolnăvirilor în județul Suceava scade la 1,24. Focare la Spitalul de îngrijiri Paliative Ilișești și Grădinița Luminița din Siret

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la data de 20.02.2021, ora 9.00, la nivelul județului Suceava, situația distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, se prezintă astfel: din cele 114 localități, 16 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 42 au sub cinci cazuri în evoluție, 24 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 970 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În intervalul 19 februarie 2021, ora 08:00 – 20 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 1395 persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 97 de societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise) în valoare de 9300 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

  Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *