Putna – stațiune turistică, principalul obiectiv al primarului liberal Gheorghe Coroamă în următorul mandat

Comuna Putna este, cu certitudine, cea mai cunoscută localitate din această parte a țării. Mănăstirea Putna este denumită, de acum un veac și jumătate de către Mihai Eminescu cel dintâi, ”Ierusalimul neamului românesc”.  De aceste plaiuri se leagă evenimente importante ale istoriei  și culturii naționale. În acest spațiu locuiesc oameni gospodari și mândri iar primul gospodar al comunității trebuie să fie chiar primarul localității.

Primarul în funcție, aflat deja la finalul celui de-al doilea mandat și candidat pentru un al treilea este Gheorghe Coroamă, din partea Partidului Național Liberal.

Principalul său obiectiv pentru următorii patru ani este obținerea pentru Putna a statutului de stațiune turistică.  El a oferit și argumentele cuvenite:

”Ne dorim trecerea comunei Putna la statutul de stațiune turistică. Întreaga documentație este deja întocmită, urmând a fi depusă la Ministerul Turismului.

 Împreună cu construirea drumului Putna – Moldovița și cu alte proiecte care vor fi accesate, acest demers va duce comuna Putna la un alt nivel din punct de vedere al dezvoltării economice, prin turism.

În ceea ce privește drumul care va lega comunele Putna și Moldovița, abia în acest an au fost îndeplinite condițiile de preluare a suprafeței de teren aferente construirii drumului de la Romsilva, care a avut investiții acolo iar până nu a expirat perioada de garanție,  nu am avut bază legală de preluare.

În comuna Putna s-a emis deja hotărârea de consiliu local în acest sens. Același lucru urmează să îl facă și comuna Moldovița. Ulterior va fi dată  o hotărâre de guvern prin care se va face trecerea terenului aferent drumului către cele două unități administrativ teritoriale. Este vorba despre un drum cu o lungime de 20 de kilometri de la Putna peste Obcina Mare, până la Moldovița.

Pentru finanțarea acestui proiect am avut discuții la Compania Națională de Investiții și am primit garanții că această investiție va fi finanțată”, a declarat Gheorghe Coroamă.

”De asemenea, ne dorim să construit în Putna un parc de distracții,  într-o suprafață de pădure care aparține Primăriei, la intrare în localitate pe partea stângă,  care va veni în completarea demersului principal de obținere pentru Putna a statutului de stațiune turistică. Vor fi spații de agrement, instalații de tiroliană, punct de atracție pentru turiști, pentru localnici și pentru cetățenii din zonele limitrofe” a mai arătat primarul Coroamă.

Desigur, pentru ca acest statut, de stațiune turistică, să în poată dobândi, comuna Putna trebuie să beneficieze de o infrastructură corespunzătoare. ”Dacă ne referim la infrastructura rutieră, am modernizat până acum 14 kilometri de drumuri comunale. Avem un proiect nou, care a fost deja adjudecat pentru modernizarea întregii rețele de drumuri comunale, zona Șantier, un drum ocolitor spre baza sportivă, alte două  ulițe, dar și în satul Gura Putnei, drumul care pleacă din DN2 H  spre gara Gura Putnei. Toate aceste lucrări vor începe în maxim o lună de zile, cu termen de finalizare 12 luni”, a spus primarul comunei Putna.

În ceea ce privește rețeaua de apă și canalizare, Putna face parte din proiectul județean în valoare de 240 de milioane de euro din care 10,2 milioane de euro sunt alocate acestei comune. În prima parte a anului viitor lucrările vor începe  și cât de curând, toți cetățenii din localitate vor avea apă potabilă la robinet.

”La finalul acestei campanii electorale, transmit oamenilor din Putna că pe mine mă reprezintă faptele, mai puțin discursurile. Sunt lucruri care se văd. Din momentul în care am fost investit în primul mandat pentru funcția de primar al localității am arătat ce pot face. Sunt ambițios și îmi doresc să continuăm proiectele care le avem în derulare, să începem altele noi și îmi doresc ca noul mandat de primar al comunei Putna  să fie unul în care să își găsească locul mari proiecte pentru dezvoltarea comunei noastre!”, este mesajul lui Gheorghe Coroamă către cetățenii din comuna Putna .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *