Putna: Ziua Națională a României sărbătorită cu patriotism și emoție, încununată de aprinderea luminițelor de Crăciun și degustare de bucate tradiționale

Ieri, în ziua Sfântului Andrei, începând cu ora 17, Putna a fost cuprinsă de emoție, patriotism, bucurie. Iar încununarea unei zile perfecte și, totodată, debutul bucuriei sărbătorilor de iarnă s-au petrecut în jurul bradului de iarnă, ale cărui lumini festive au fost aprinse în prezența localnicilor și turiștilor. Și pentru că era ajun de Zi Națională, totul s-a petrecut ca la carte: lume multă și frumoasă, spectacole, cântece patriotice, emoție, brad împodobit, lumini festive și, desigur, nelipsita fasole cu ciolan servită sub cerul liber.

Directorul Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Iacob Putneanul” a prezentat firul evenimentelor de suflet, desfășurate ieri la Putna, felicitând organizatorii și mulțumind celor prezenți:

Lecție de patriotism pe scena Casei de Cultură „Ștefan del Mare”! Putna a sărbătorit Ziua Națională a României cu un spectacol deosebit, apreciat la superlativ de toți cei prezenți! Mai intâi au urcat pe scenă elevii clasei a II-a conduși de doamna învățătoare Zubaș Daniela, fiind urmați de corul reunit al școlilor din Putna și Gura Putnei condus de domnișoara profesoară Maloș Mariana, artista bucovineancă cunoscută și sub denumirea de „Fata cu ulciorul”. Elevii și-au făcut mândri părinții din sală cu recitalurile oferite! Invitații speciali ai acestui eveniment au fost renumitul Ilie Caraș și artista putneanca Alexandra Dan, aceasta din urmă îndeplinind și rolul de prezentator. Interpreții au ridicat publicul în picioare prin prestațiile lor. Seara s-a încheiat cu ceremonia aprinderii luminițelor de Crăciun și degustarea de delicioase bucate tradiționale. Felicitări tuturor participanților și celor care au pus umărul la succesul unei seri memorabile! La mulți ani, putneni! La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Acțiunea a avut loc cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Putna, primarul Gheorghe Coroamă fiind omniprezent în tot ceea ce s-a petrecut aseară în renumita stațiune turistică Putna.

Galerie foto: https://www.facebook.com/ciprianflorentin.cretan

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *