Mopan Suceava
Evenimente

Putnean prins în trafic prin sat cu peste 16 metri cubi de bușteni de molid în autocamion, transportați ilegal

La 21.10.2020, ora 17.00, în timp ce executau activități specifice pe linie silvică conform planului de măsuri și a desfășurătorului întocmit la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe raza comunei Putna,  pe Drumul  ,,Șantier”, autoutilitara marca DAF, care transporta lemn rotund rășinoase și era condusă de către V.T. , de 54 ani, domiciliat în comuna Putna.

Cu ocazia controlului efectuat acesta a prezentat un aviz de însoțire primar emis pentru cantitatea de 13,64 metri cubi de  lemn rotund pentru cherestea, specia molid, beneficiară a materialului lemnos fiind întreprinderea familială aparținând șoferului, cu sediul în comuna Putna.

Existând suspiciuni cu privire la repetabilitatea efectuării transportului în baza aceluiași aviz de însoțire s-au efectuat verificări respectiv : accesare a aplicației, vizionare imagini camere video de pe traseul parcurs, investigații, stabilindu-se cu certitudine faptul că, la momentul opririi în trafic, la ora 17.00,  V.T. a efectuat un alt transport de material lemnos în baza aceluiași aviz de însoțire.

Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos.

S-a stabilit faptul că putneanul  transporta ilegal cantitatea de 16.20  metri cubi  lemn rotund pentru cherestea, specia molid în valoare totală de 4714,2 lei.

Întreprinderea Familială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform Legii nr. 171/2010 modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *