Rădăuțean fără permis și beat, băgat în arest după ce a încercat să scape din urmărire, intrând cu automobilul pe care îl conducea în mașina Poliției

În noaptea de vineri, pe la ora 01.45 , patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți, în timp ce efectua serviciul de patrulare cu autospeciala, au observat un autoturism  marca LANCIA staţionat la intersecţia străzilor 1 Mai  cu Dimitrie Dan.

Conducătorul autoturismului, în momentul în care a observat autospeciala de poliţie a pornit în trombă pe strada Pictor Grigorescu din oraș.  Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea mașinii folosind semnalele luminoase şi acustice. A mai fost chemat în sprijin şi un echipaj din Compartimentului Rutier Rădăuţi.

Automobilul LANCIA  a fost blocat de cele două mașini ale Poliției la intersecția străzii Putnei cu strada Teiului. Încercând să scape, șoferul autovehiculului urmărit a efectuat o manevră bruscă de viraj la dreapta, lovind una dintre autospecialele Poliției. Manevra nu i-a reușit și în cele din urmă ocupanții mașinii au fost reținuți și identificați. La volan se afla Ion Scripcariuc de 30 de ani, din municipiul Rădăuți iar pasager în automobil era Marian V. de 31 de ani din aceeași localitate.

Efectuându-se verificări în baza de date s-a stabilit  că  Ion Scripcariuc nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, ulterior fiind condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, faţă de Ion Scripcariuc.

Cel în cauză a fost introdus în C.R.A.P. Suceava.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere,  ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,distrugerea”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *