Rădăuțean nervos și recalcitrant, amendat cu 3000 de lei după ce a pus pe drum polițiștii, i-a reclamat că îl abuzează și nu a vrut să poarte mască în sediul poliției municipiului Rădăuți

Marți după amiază,  în jurul orei 17.00, o  patrulă de poliție din municipiul Rădăuți se deplasa pe strada Volovățului în vederea înmânării unei citații, când a observat două persoane, care se certau și își adresau injurii, în fața barului ,,Huba Buba”. Interceptând cele două persoane, care nu purtau nici mască de protecție, au stabilit că se numesc Iulian C., de 38 ani și Mihai I., de 38 ani, localnici. Mihai I. s-a manifestat recalcitrant,  agresiv verbal la adresa polițiștilor, nerespectând indicațiile acestora, motiv pentru care a fost condus cu autospeciala din dotare la sediul poliției.

Ajuns acolo i-au adus acestuia la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional atât la Legea 55/2020 pentru neportul măștii de protecție cât și la Legea 61/1991 pentru provocarea de scandal și adresarea de injurii, moment în care acesta a scos din buzunar telefonul mobil și a apelat 112, unde a reclamat că a fost lovit de polițiști, însă nu dorește ambulanța, pentru că nu a fost exercitată nici o agresiune fizică împotriva sa.

La ora 17.54, adjunctul șefului Poliției Municipiului Rădăuți l-a înștiințat șeful Biroului de Ordine Publică , despre situație: a fost primit un apel 112 prin care un cetățean pe nume Mihai I. a  sesizat că a fost agresat în sediul subunității de polițiști, dispunând acestuia să se deplaseze la subunitate pentru a efectua verificări.

Acesta s-a deplasat la sediul subunității unde l-a găsit pe  Miahi I., aflat în vădită stare de ebrietate și recalcitrant, care-și manifesta nemulțumirea că a fost condus de polițiști la sediul poliției.

Individul nu prezenta nici o urmă de violență și nu acuza nici o vătămare suferită, însă era foarte vocal și nervos, permanent arătând că a fost condus în mod abuziv de polițiști la sediul subunității deși nu a făcut nimic. Nu purta mască de protecție și nu păstra o distanță minimă față de polițiști, refuzând în mod expres să-ți pună mască, deși i-a fost oferită una și i-a fost atrasă atenția în mai multe rânduri. Agenții de poliție au întocmit un proces verbal de conducere la sediul poliției, însă Mihai I.  a refuzat în mod repetat, să depună  vreo contestație în scris.

Pe de altă parte, aspectele sesizate de Mihai I. privind incidentul de la barul ”Huba Buba” nu s-au confirmat. Mihai I. este cunoscut lucrătorilor de la Poliție Municipiului Rădăuți, fiind cercetat în mai multe rânduri pentru infracțiuni comise cu violență, împotriva acestuia fiind emis și un ordin de protecție.

 Nici individul reclamat de Mihai I. nu a rămas nepedepsit.  Iulian C. a fost sancționat contravențional cu suma de 200 lei pentru provocarea de scandal și pentru neportul măștii de protecție.

Mihai I.  a fost sancționat contravențional cu suma de 2000 lei pentru scandal și proferarea de injurii și cu 1000 lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *