Rădăuțean reținut după ce a încălcat ordinul de protecție cerut de soție, a intrat pe geamul locuinței, hotărât să dea foc la casă

Ieri înainte de amiază, la sediul Poliției Municipiului Rădăuți s-a prezentat o femeie care a formulat plângere împotriva soțului ei, Liviu I., care nu a respectat ordonul provizoriu de protecție emis cu o zi înainte.

Acesta a spart un geam de la casă, a intrat în interior și a aruncat cu benzină, după care  a ieșit la balconul casei amenințând că va da foc.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, și totodată s-a solicitat deplasarea la fața locului a unui negociator din cadrul IPJ Suceava.

După intervenția polițiștilor rădăuțeni și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava, Liviu I. a renunțat la gestul extrem.

Bărbatul agesiv este căsătorit de 24 de ani cu D.I. și au locuit o perioadă împreună. La data de 23.03.2022, împotriva lui Liviu I. a fost emis ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința acestora din municipiul Rădăuți.

În noaptea de 24/25.03.2022, în intervalul orar 05:00-20:00, femeia a fost amenințată cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei, amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere

 La data de 25.03.2022, în jurul orelor 11:50, Liviu I. a fost găsit  de lucrătorii  de poliție, pe balconul casei de pe strada Bucovinei, încălcând astfel măsura de a păstra o distanță de 50 de metri față de imobil, emis de Poliția municipiului Rădăuți.

Prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției municipiului , avizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Liviu I., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințare”, și „încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu”.

S-a dispus reținerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ. Astăzi urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *