Rădăuți: dezinsecție prin pulverizare aeriană, luni, 10 august 2020 pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a insectelor târâtoare. Atenționarea populației pentru protejare

Primăria municipiului Rădăuți va efectua o dezinsecție prin pulverizare aeriană, cu ajutorul unui elicopter specializat, pentru combaterea țânțarilor, muștelor și a insectelor târâtoare, în perimetrul municipiului.

Dezinsecția se va desfășura luni, 10.08.2020, orele 17:30 – 21:00.  Se va utiliza, ca substanță insecticidă – EXIT 100 SC (cypermethrin 100g/l SC).

Primăria anunță că substanța dispersată este nocivă în caz de înghițire, poate declanșa alergii, și, de asemenea, este periculoasă pentru mediul acvatic (se vor evita suprafețele de apă) și albine. Nu conține elemente componente considerate a fi persistente, bioacumulative și toxice.

Se recomandă persoanelor să se protejeze, prin evitarea, pe cât posibil, a prezenței în mediul exterior în timpul dezinsecției, protejarea familiilor de albine și a stocurilor de furaje exterioare.

În caz de manifestări neplăcute, cetățenii sunt îndrumați să anunțe medicul sau să se adreseze serviciului de urgență din spitalul cel mai apropiat.

   * Eventualele modificări cauzate de schimbarea bruscă a condițiilor meteorologice vor fi comunicate în timp oportun.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *