Rădăuți și Vatra Dornei scapă de scenariul roșu covid. Rădăuți: 2,7 infectări la mia de locuitori, Vatra Dornei: 2,91. Rămân în scenariul roșu Moara și Șcheia, comuna Ciprian Porumbescu depășește 3 la mie

Astăzi  în județul Suceava sunt 1129 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 19 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 21 au peste zece cazuri în evoluție.

Cea mai bună veste pentru rădăuțeni este că municipiul Rădăuți a ieșit în sfârșit din scenariul roșu, rata de infectări la mia de locuitori scăzând la 2,7. Dacă această incidență se va menține și în perioada următoare, în Rădăuți vor putea fi redeschise în limitele stabilite prin acte normative, unitățile de alimentație publică, cafenelele, sălile de spectacole. Mai mult, copii din anii terminali, cei din clasele a VIII-a și a XII-a vor putea în sfârșit  merge la școală.

De menționat că în municipiul Vatra Dornei, rata infectărilor a scăzut de asemenea sub 3 la mie, la 2,91. În municipiul Suceava rata infectărilor covid a coborât la 2,58 la mia de locuitori, rămânând în scenariul galben. Au rămas în județul Suceava cu rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori comunele Moara (3,91 la mie), Șcheia (3,57 la mie), intrând astăzi în statistică și comuna Ciprian Porumbescu cu o rată a infectărilor covid de 3,02 la mia de locuitori.

Rata infectărilor cu covid pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte, este prezentată în tabelul de mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *