Rădăuţiul mai verde cu 270 de puieţi după campania de plantare «Hai să înverzim orașul !»

Ieri, 27 martie 2019, aproape 100 de persoane au răspuns la apelul «Hai să înverzim orașul !» iniţiat de grupul Rădăuțiul Civic și au plantat peste 270 de puieți din speciile paltin, brad, molid, pin, scoruș mesteacăn și tei. Acțiunea a durat două ore și jumătate și s-a desfășurat în parcul central al oraşului Rădăuţi și în zona 1 Mai.

Partenerii campaniei au fost Ocolul Silvic Solca și Primăria Rădăuți.

Au răspuns apelului şi au participat la plantare elevi și cadre didactice de la la Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi, personalul Ocolului Silvic Solca și al primăriei, membri ai grupului “Rădăuțiul Civic”, mămici, tătici, bunici și copii.

O persoană a venit în cârje ca să planteze măcar un copac, iar un copilaș a spus că e fericit, dar că îi pare rău că alți copii nu și-au putut convinge părinții să vină din cauza frigului. 

Participanții au plecat nu doar cu mulțumirea că au făcut un lucru bun pentru oraș și pentru ceilalți rădăuțeni, ci și cu 250 de puieți de brad pe care Ocolul Silvic Solca i-a oferit celor care au dorit să îi planteze acasă.  

„M-am simțit ca într-o zi de sărbătoare în care mergi să ajuți pe cineva„  a spus unul din voluntari, membru Rădăuțiul Civic.

«Hai că am înverzit orașul!» au declarat mulţumiţi organizatorii.

Rădăuțiul Civic mulțumește tuturor voluntarilor și partenerilor pentru implicare.

Despre Rădăuțiul Civic

Rădăuțiul civic” este un grup de inițiativă apărut din dorința de a da ceva înapoi comunității din Rădăuți. Membri voluntari își propun să stimuleze implicarea cetățenilor în viața comunității, să identifice soluții la problemele locale și să acționeze pentru ca acestea să fie puse în practică. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *