Rădăuțiul nu va avea căldură și apă caldă la robinete, nu pe 1 ci pe 2 aprilie. O conductă veche de pe strada Volovățului s-a crăpat

Întreruperea furnizării energie termice și a apei cale menajere pentru întregul oraș Rădăuți s-a reprogramat de astăzi 1 aprilie  pe mâine 2 aprilie, s-a anunțat pe site-ul Primăriei rădăuțene. Se arată pe site că întreruperea este cauzată de necesitatea efectuării unor lucrări de reparații în urma unei avarii ce s-a petrecut la circuitul primar de energie termică.

Primarul Rădăuțiului, Nistor Tătar, a explicat că este vorba despre o avarie pe circuitul primar de furnizare a agentului termic, un parcurs al țevii cu  diametrul de 300 de milimetri (30 de centimetri)  pe o lungime de 2 metri, trebuind să fie înlocuită. Potrivit  estimării primarului Nistor Tătar, inginer  specialist în instalații, intervenția ar trebui să dureze cam 6 ore. Dar procedurile de închidere și redeschidere  a  furnizării agentului termic  vor dura destul de mult. Lucrările efective s-au început azi, cele de decopertare a perimetrului în care s-a produs avaria și s-a luat decizia ca sistarea furnizării agentului termic în municipiul Rădăuți să se facă nu azi, 1 aprilie ci mâine 2 aprilie 2019.

Avaria s-a produs în zona străzii Volovățului. S-a crezut că echipele de lucrători se vor mobiliza pentru ca ziua de luni să fie cea afectată pentru rădăuțeni de lipsa apei calde și a căldurii în apartamente.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *